Skip to content

BEST: Studenție cu voluntariat și distracție

Studenția este una dintre cele mai frumoase perioade din viață, este o perioadă de cunoaștere și de dezvoltare. Din punctul meu de vedere, cel mai important este să înveți să te descurci, să cunoști oameni și să înveți de la cei mai buni.

Experiența nu se face în băncile facultății. Acolo înveți niște chestiuni teoretice pe care trebuie să le pui în practică și să nu rămână doar un caiet sau un dosar plin cu informații pe care nu le folosești. Unde îți pui în practică cunoștințele?

Ca student este dificil să te angajezi, dar de aceea există organizațiile studențești. Aproape fiecare universitate are organizații de studenți pasionați, muncitori și care știu să se distreze în timp ce acumulează experiențe utile și plăcute.

la-muncaIn urmă cu 3 ani am inceput studentia si nu am dorit să fiu doar un student care merge la facultate și acasă. Am vrut să cunosc oameni interesanți și să fac ce îmi place. Așa că m-am „înrolat” la un site de evenimente (FLIPFLOP) la care am scris și am făcut fotografii timp de aproape 2 ani. Așa am cunoscut oameni care mi-au devenit prieteni, am realizat interviuri, fotografii, am vorbit cu artiștii care îmi plac.

Fiecare alege ce face ca să se dezvolte și să învețe lucruri utile.

Când ne-am mutat din Sibiu în apartamentul din Cluj, unul dintre cei mai buni prieteni de-ai mei s-a dus la organizația studențească de la Universitatea Tehnică: BEST Cluj-Napoca. Au trecut 3 ani de atunci.

BEST Cluj9A trecut prin mai multe etape, iar acum are un rol important acolo: a fost boboc, a ajutat la organizarea diferitor evenimente, a învățat cum trebuie să strângă sponsorizări, a învățat să scrie scrisori amuzante de aplicare la cursuri din străinătate (a fost acceptat), a mers la cursuri de formare, a fost la ședințe, la recutări de noi membri și a fost plecat în multe țări și orașe etc.

Astea sunt câteva dintre avantajele de a fi într-o organizație studențească. Am o veste bună care mai durează pana in 13 octombrie, dar abia după aceea începe distracția: organizația BEST face recrutări de noi membri, ca in fiecare luna octombrie din an. Aici poti sa vezi mai multe detalii.

Daca abia ai venit în Cluj și ai prea mult timp liber îți propun să faci ceva util cu timpul tău (asta în cazul în care încă nu ai experiență și noroc pentru a obține un loc de muncă): completează acest formular și poti sa devii un membru BEST.  În 13 octombrie se termină procesul de aplicare, iar apoi urmează perioada de interviuri.

BEST CLUJ 2Cunosc mulți oameni care sunt membri în BEST, am fost la petrecerile lor, anul trecut am fost la evenimentul acesta organizat pentru boboci și chiar pot să zic că sunt oameni foarte faini și implicati.

Așadar, anunțul oficial:

Dorești să lucrezi într-o echipă de oameni care au aceleași aspirații și ambiții ca și tine ? Vrei să îți îmbunătățești și alte abilități pe care nu le dezvolți la facultate ? Ai cunoștiințe de IT, marketing, redactare texte sau fundraising dar încă nu ai unde să le pui în aplicare sau pur și simpu dorești să înveți cât mai multe lucruri despre acestea ? Îți surâde ideea de a organiza diferite evenimente pentru studenți ? Ți-ar plăcea să călătorești și să descoperi noi lucruri despre cultura și tradițiile țărilor europene ? Vrei să faci parte din cea mai longevivă organizație studențească din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca ?

Ce trebuie să faci pentru a face parte din echipa BEST?

Intră pe http://www.bestcj.ro/joinus și completează formularul cu datele tale pana în 13 octombrie. În scurt timp vei fi chemat la un interviu ! Dacă te descurci bine la interviu, vei fi chemat la urmatoarea etapa a procesului de recrutare : Case Study ! Dacă și de această a doua parte reușești să treci, ești in marea echipa BEST.

+ BEST organizeaza urmatoarele evenimente: JobShop (eveniment naţional de carieră), EBEC (European BEST Engineering Competition), BTW  (Best Training Week, eveniment de training-uri), BattleLab Robotica, Summer Course (curs de vara international care se desfasoara in Cluj).

Activitatea si experientele nu vor lipsi, dar nici distractia. Recomand BEST, puteti incerca, s-ar putea sa va placa si sa acumulati experiente care sa fie foarte relevante si importante. Stiti deja ca orice experienta conteaza la angajare.

The future is in your hands. Dream big!

Voi ați făcut parte dintr-o organizație internațională studențească? 🙂

1 thought on “BEST: Studenție cu voluntariat și distracție”

  1. Pingback: Jobshop Cluj-Napoca: mai mult decât un târg de carieră

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.