Skip to content

Bobocii Universității Tehnice au făcut „cunoștință” cu orașul Cluj-Napoca

Publicat și pe www.flipflop.ro

Printre deschiderile de an susținute ieri de cadre universitare, printre petreceri și evenimente, „bobocii” de la Universitatea Tehnică au fost așteptați ieri  în fața cantinei studențești Observator pentru a face turul „orașului comoară”.best

Ghidați de membri ai organizaţiei internaţionale-BEST: Mihai Natea, Adelina Iova, Andrei Sălăgean și Ștefan Răduşi, in jur de 60 de studenți s-au prezentat la locul întâlnirii pentru a cunoaște locurile importante din oraș.

Voluntarii organizației au împărțit ieri în jur de 1800 de ghiduri ale bobocului  (acesta poate fi vizualizat și online aici) alături de invitația la turul orașului și de un bilet cu intrare gratuită la Grădin Botanică „ Alexandru Borza”.

Mihai Natea, membru al organizației BEST:

„Scopul acestui tur a fost să le arătăm bobocilor orașul și să îi familiarizăm cu Clujul. Și noi am fost boboci și știm cum este să ajungi într-un oraș străin și să nu cunoști prea mulți oameni. Așa că am zis că ar fi frumos să îi plimbăm cu un scop educativ- arătându-le cele mai frecventate locuri.”

De la cantină, studenții au mers pe strada Republicii, au aflat (dacă nu știau deja) unde este clubul Obsession, Hard, Grădina Botanică „Alexandru Borza”, Casa de Cultură a Studenților, Biblioteca Centrală Universitară, Strada Clinicilor, Strada Napoca, Piața Unirii, strada Memorandumului, strada George Barițiu- cu Facultatea De Construcții și Facultatea  de Automatică și Calculatoare.

Următoarea oprire a fost la rectorat pe strada Constantin Daicoviciu unde este și sediul organizației BEST, apoi Piața Muzeului, Cluj Arena, turul finalizându-se în piața „Mihai Viteazul”.

Astfel, cu multă voie bună, cu ecusoane în piept și cu privirea încrezătoare, bobocii au aflat unde se află principalele locuri din orașul unde își vor petrece studenția.

Despre BEST:

BEST (Board of European Students of Technology), este o organizaţie internaţională, nonprofit, în continuă creştere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înţelegere a culturilor şi a societăţilor pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, un grup de tineri entuziaşti cu viziuni indrazneţe, extrem de motivaţi sa înveţe ce înseamnă munca in echipa, managementul unui proiect, dezvoltarea unor abilităţi complementare studiilor universitare, abilităţi care ne vor ajuta în tot ceea ce inseamnă viaţa post-universitară. Este împarţit in mai multe departamente: Human Resources (HR), Public Relations (Marketing & Media), Information Technology (IT), Fund Raising (FR) ce interacţionează in permanenţă şi oferă fiecarui membru şansa de a se axa pe ce se pricepe, il pasionează sau pe ceea ce vrea sa înveţe.

Mai multe despre organizație și despre cum puteți deveni membru citiți pe site-ul oficial www.bestcj.ro

2 thoughts on “Bobocii Universității Tehnice au făcut „cunoștință” cu orașul Cluj-Napoca”

  1. Pingback: Jobshop Cluj-Napoca: mai mult decât un târg de carieră

  2. Pingback: BEST: Studenție cu voluntariat și distracție | Blog with a hat and a guitar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.