Skip to content

Jobshop Cluj-Napoca: mai mult decât un târg de carieră

Duminică am mers la Casa de Cultură  a Studenților pentru a vizita unul dintre cele mai bine organizate târguri de carieră din oraș: Jobshop, organizat de BEST  în perioada 30 martie – 3 aprilie 2014.

I-am prins pe câțiva membri ai organizației „în acțiune”, în timp ce puneau la punct câteva detalii.

Andrei Best JobshopOrganizaţia Studențească BEST face parte din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și  organizează la Casa de Cultură a Studenților cea de–a XX-a ediție a târgului de carieră JobShop.

Jobshop Best Cluj 2014 3Am mai scris de+a lungul timpului despre BEST (aici & aici) deoarece toate activitățile, evenimentele, concursurile sunt organizate de câtre studenți foarte simpatici. Pe lângă studenți, există și „alumni”, adică cei care au terminat facultatea și lucrează, dar ei nu ezită să țină legătura cu actualii membri, să meargă la evenimente, petreceri etc, fiind direct legați de organizația în care s-au dezvoltat.

 Andrei Best Jobshop 2                 MIhai Natea

JobShop se adresează studenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca, precum si studenților din celelalte universităţi clujene. Evenimentul reunește anul acesta 25 de companii din diverse domenii: Inginerie Electrică, IT, Construcții Civile, Construcții de Mașini, Industria Petrolieră și altele.

Jobshop Best Cluj 2014 4JobShop 2014 a început astazi, duminică, 30 martie, cu conferinţa “Cum să ajungi intern la o companie de succes?”, susținută de Sebastian Crișan, fost angajat la Facebook și Microsoft.

—–> workshop pe tema CV-urilor profesionale, menit să îi învețe pe studenți cum să-și pună în evidență cunoștințele si aptitudinile în fata reprezentanților companiilor pe care îi vor întâlni în zilele următoare și în viitor.

Jobshop Best Cluj 2014 1Avantajele evenimentului:

  • Standuri cu propuneri de angajare oferite studenților
  • Oportunități legate de practica profesională, internship-uri și locuri de muncă.
  • Interacționarea directa cu mediul profesional prin prezentările făcute de firmele Fortech, National Instruments, Betfair, Schlumberger și Emerson, vizite la companiile HP Software, ISDC și Steelcase, precum și prin workshop-uri oferite de Tenaris și Betfair.
  • Posibilitatea de a participa la un interviu în urma căruia pot obține un job sau internship în străinătate.

Program:

Luni, 31 martie:

Marţi, 1 aprilie:

Miercuri, 2 aprilie:

Joi, 3 aprilie:

De aici poti sa descarci brosura evenimentului.

Andrei Best Jobshop 1Eu am fost la Jobshop în fiecare an de când locuiesc în Cluj pentru a vedea cum este organizat, care sunt companiile prezente si alte aspecte.

Sunt foarte curioasă dacă există/ sau dacă s-a gândit cineva să realizeze un raport cu numărul de persoane care au fost acceptate în internshipuri sau chiar au obținut o slujbă la una dintre companiile participante. 🙂

Voi mergeți la JOBSHOP sau la alte târguri de carieră?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.