Skip to content

Cum a fost la „Antreprenori pe scenă” cu Moise Guran

Sâmbătă am fost la o ediție a întâlnirilor cu numele „Antreprenori pe scenă” organizate de BT și Clubul Întreprinzătorului Român. În sala Auditorium Maximum o domnișoară l-a întrebat la un moment dat pe Moise Guran:

„Cum v-ați făcut dvs marketingul personal pentru a deveni un fenomen? Ce părere aveți despre faptul că ați devenit fenomenul Moise Guran?”

DSC_0185„Domnișoară, hai să ne înțelegem, nu este nici un fenomen, ce fenomen?” spunea Moise.

Antreprenori pe scena. Moise Guran

Este Moise Guran un fenomen în devenire?

Răspunsul lui a fost că el nu este un fenomen, este doar un jurnalist care încearcă să schimbe ceva, să pună întrebări și să incerce să răspundă cu argumente și cu investigații pertinente.

Cât timp audiența lui nu depășește audiențele altor emisiuni din România (cum ar fi cele tabloide), el nu este un fenomen.

DSC_0256Pentru cine nu a auzit încă de Moise…

… Moise Guran este unul dintre jurnaliștii apreciați ai României și momentan prezintă pastila economică Biziday și emisiunea „România în direct” la Europa FM, realizează emisiunea Biziday la TVR și este unul dintre autorii blogului Biziday.ro. Aceste emisiuni sunt de ordin economic, financiar, cu accente istorice și analitice, dar și interviuri cu invitați speciali.

De asmenea, Moise a primit premiul pentru excelenţă în educare şi informare TV.DSC_0190Sala Auditorium Maximum a fost plină sâmbăta, la ora 16:00

Încă nu se poate vorbi despre jurnalistul Moise Guran ca de un fenomen media deoarece, din păcate, încă nu este atât de cunoscut de populație pe plan național. Acest lucru este influențat de profilul emisiunii economice (care nu este accesibilă și pe placul tuturor segmentelor de vârstă) și de faptul că ora la care se desfășoară acum emisiunea este 22.30, adică nu în prime time.

Cu toate acestea, sala a fost plină cu studenți, absolvenți, profesori, intelectuali, jurnaliști într-o zi de sâmbătă la amiază.

DSC_0250Acest lucru demonstrează câteva lucruri importante: tineretul dorește să învețe, să înțeleagă mai multe aspecte, să prezinte interes pentru potențiali angajatori, noua generație vrea să schimbe societatea și să își creeze un mediu mai bun de muncă.

De aceea sala a fost plină de ochi curioși, de persoane cu spirit antreprenorial care au pus întrebări și au purtat discuții cu jurnalistul, prezentându-și planurile.

DSC_0212Moderatorul evenimentului a fost Tiberiu Moisă, Director Executiv Retea si Business Development in cadrul Bancii Transilvania si presedinte al Clubului Intreprinzatorului Român. El este inițiatorul seriei de evenimente pentru studenți: “Antreprenori pe scenă”.

DSC_0159Subiectele de discuție au fost: economie si societate, studenti si viitor, discernământ și încredere, lipsa de experiență în câmpul muncii a studenților, locuri de muncă, voluntariat.

DSC_0194

Întâlnirea a fost bine organizată și cel mai interesant aspect este că formatul întâlnirii a fost de discuție: public- Moise.

Scopul lui nu a fost să aibă un monolog, ci să discute cu oamenii prezenți și să incerce să le insufle curaj, voință, atitudine.

DSC_0175

  Câteva întrebări din public:

Care sunt primele 5 schimbări pe care le-ați face ca ministru de finanțe?

Ce nu vă place în politică? Ați intra în politică?

De ce nu candidați la președinție? Noi toți de aici v-am vota.

Are rost să investestim în cultură?

Ce părere aveți despre faptul că voluntariatul trebuie să fie luat în considerare de către angajatori?

Răspunsurile lui Moise au fost pertinente. El a dat dovadă de profesionalism și a demonstrat faptul că este un om pragmatic, îndreptat spre corectitudine și cu răspunsuri prompte, sincere, fără eschivă.

Atitudinea și caracterul său pot fi un model pentru mulți moderatori de emisiuni și jurnaliști și chiar politicieni. Tocmai de aceea, persoanele din sală care i-au adresat întrebări, au făcut referințe la o posibilă carieră politică. Dar Moise a refuzat intrebările legate de politică, argumentând că el este jurnalist și nu va fi politician.

Galerie foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.