Skip to content

Ghibstock, un festival organizat în curtea liceului

Vineri am fost la festivalul „Ghibstock” și am fost plăcut surprinsă de festivalul organizat de liceeni chiar în curtea liceului Onisifor Ghibu.

Merg la festivaluri și la concerte cât de des pot, dar în niciun an nu am mers la Ghibstock, în afară de anul acesta. Intrarea a fost 10 lei, iar fondurile strânse vor fi utilizate pentru organizarea unei tabere educaționale pentru 18 copii din medii defavorizate. Ei vor avea oportunitatea de a participa la activități recreativ-educative prin utilizarea unor metode de educație non-formală.

Ghibstock Cluj 2014 (54)

În cadrul festivalului au avut loc diverse activități și concerte: demonstrații de street art, expoziții de artă, teatru, jonglerie, dansuri, activități sportive, panou de cățărat, tiroliana, pod indian, tir cu arcul și paintball, skate, bike.

Ghibstock Cluj 2014 (41)

Ghibstock Cluj 2014 (65)

Ghibstock Cluj 2014 (37)

Pe scenă au urcat câteva formații clujene: dar nu numai: Klyde (Claudiu Nergheș), Rehab Nation, Vescan și Șuie Paparude.

Klyde ( Claudiu Nergheș) Este un tânăr din Cluj care a fost la X Factor, și-a lansat primul videoclip (aici), își compune singur versurile și acum devine tot mai vizibil în peisajul muzical. I-am luat un scurt interviu pe care o să il public în curând.

Ghibstock Cluj 2014 (3)

Rehab Nation este o formație de ska foarte apreciată deoarece emană energie și sună foarte, foarte bine.

Sunt printre preferații mei din Cluj și aș merge oricând la concertele lor.

Ghibstock Cluj 2014 (23)

Am fost surprinsă să aud cât de mulți sponsori și parteneri are festivalul și îi felicit pe organizatori și pe cei care se implică și realizează un eveniment atât de frumos.

Ghibstock Cluj 2014 (55)La roll-up-ul cu Cărțile pe față oamenii și-au făcut fotografii cu una dintre cărțile care erau disponibile și apoi participă la un concurs pe Facebook în care pot câștiga cartea respectivă, în funcție de like-uri.

Fotografia mea cu embed de pe Facebook:

Pentru că este un eveniment caritabil  organizat de echipa de voluntari a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, cu ajutorul sponsorilor și a partenerilor din mediul societatilor comerciale, al ONG-urilor si al voluntariilor din alte școli, GHIBSTOCK este un festival care merită apreciere.

Am văzut acolo nu doar liceeni, ci și foarte mulți studenți, adulți, sportivi, artiști, muzicieni, ca dovadă că festivalul crește și este deschis tuturor celor care vor să meargă. Erau simpatice  profesoarele și directoarea care stăteau la geam și priveau concertele și activitățile, dar mai ales pe elevii lor fumând în curtea școlii. Dar la un moment dat dansau pe ritmurile celor de la Rehab Nation.

Pe Vescan și pe Șuie Paparude nu i-am mai văzut vineri. Dar îi felicit pe organizatori, pe conducerea liceului și pe sponsori deoarece susțin festivalul și fac ceva frumos pentru comunitate.

Fotografii:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.