Skip to content

Vama @ Euphoria Music Hall Cluj

Tudor Chirila VamaCronică publicată pe FlipFlop.

Formația Vama nu cred că mai are nevoie de vreo introducere, așa că prefer să trec direct la atmosfera pe care aceștia au reușit să o creeze aseară. Pot să zic că a fost foarte faină, dar parcă nu e suficient. Incendiară? Hmm, parcă e prea clișeistic. Dar pot să vă spun că a fost exact așa cum trebuia să fie. Cu muzică transmisă din suflet, cu emoții vizibile pe chipul lui Tudor Chirilă, cu un show dinamic și cu un public care răspunde la toți acești stimuli auditivi și vizuali.

Fanii formației s-au strâns în număr destul de mare în Euphoria Music Pub pentru a auzi melodiile cunoscute de fani de la Vama Veche, dar și noile melodii ale formației Vama.

Problema concertelor este că de obicei nu respectă ora trecută pe afișe. De această dată, însă, am avut surpriza să constat că acest concert a început la timp, iar asta pentru că s-a întâmplat ca eu să ajung mai târziu. Mare mi-a fost uimirea să văd că mai există formație românească care ține la ora afișată.

Un alt atu al formației este comunicarea excelentă cu publicul. Tudor Chirilă știe foarte bine să mențină o legătură reală cu publicul, să vorbească cu el, să îi dea ceea ce vrea, să păstreze în același timp și comunicarea cu ceilalți membri ai formației, să se miște bine, să glumească. Frumos.

Vama concert ClujSolistul a repetat, de-a lungul concertului, de câteva ori, că îi place foarte mult să vină la Cluj și chiar că stăm într-un oraș mai frumos decât al lui, afirmație completată însă de o glumă care a reușit să ne „atingă” – „Cine face o oră jumătate până la mare și cine face 11, 12 ore, sau mai mult?”, de aici rezultând, evident. faptul că deși avem un oraș frumos, parcă e mai frumos uneori să stai mai aproape de mare. Asta, desigur, depinde de percepția și pasiunile fiecăruia.

Am avut plăcerea să ascultăm melodii mai vechi și foarte cunoscute, așteptate de toată lumea, cum ar fi Scrisoare către Făt Frumos, Hotel Cișmigiu, Vara asta, Omul plajei, Nu am chef azi și multe altele, dar și melodii de pe noul album. Melodia cea mai nouă, pentru care a fost lansat recent și un videoclip, Copilul care aleargă către mare, a fost cântată de toți fanii prezenți, cuprinși de simpla fericire că își văd formația de suflet. Refrenul acestei melodii a mai fost cântat și la bis.

Vama concert ClujReferitor la show-ul pe care îl face Tudor Chirilă pe scenă, acesta este unul care îți captează vrei, nu vrei, atenția, prin dinamism și creativitate. La un moment dat, chitaristul, bassistul și Tudor Chirilă băteau toți trei într-o tobă, această parte constituind o pauză de la melodia cea mai recentă – Copilul care aleargă către mare, urmând ca, ca o continuitate frumoasă, să se reia refrenul melodiei. Desigur că au mai existat multe momente interesante, dar prefer să dau doar câteva cuvinte-cheie: Jingle Bells, Marina, Marina, poezie, energie, intensitate, sentiment, muzică bună, dar momentele cele mai frumoase nu se pot transcrie aici, deoarece ele rămân între acei pereți, în sufletele fanilor și ale muzicienilor de la Vama.

Consider că cei care au fost aseară prezenți la concert au primit ceea ce au dorit, adică muzică din suflet pentru suflet… și poate chiar ceva în plus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.