Skip to content

Unii participanţi la concursuri pe Facebook sunt…

…cum să zic? Incredibili?

Concursurile de pe Facebook desfăşurate de tot mai multe firme au o notorietate destul de mare în rândul oamenilor care stau mult pe Facebook, sau care nu au cu ce să îşi umple timpul. Desigur că pe lângă aceştia, mai este şi o categorie mică de oameni care participă la concursuri un pic mai serioase şi mă refer la cele de fotografii profesionale sau acelea la care poţi să câştigi  abonamente la festivaluri sau bilete (unde de obicei se câştigă, până şi eu am câştigat un abonament la Bestfest şi am aflat când deja începuse festivalul).

Dacă urmăreşti puţin concursurile în care poţi câştiga un sticker auto, o pereche de ochelari, un ruj sau alte lucruri pentru care nu prea merită să îţi stresezi toată lista de prieteni ca să îţi dea like sau share poţi distinge mai multe tipuri de oameni şi de disperare.

Adică aceşti oameni se pot încadra în anumite tipologii:

  • Oameni care vor să câştige ceva, dar cărora nu le pasă, deci nu se agită, respectă regulamentul şi gata. Ce va fi, va fi.
  • Cei care dau share de câteva ori, vorbesc cu fiecare prieten să le dea tag sau share şi  încearcă tot ce pot ca că câştige acel ceva.
  • Caz special: cei care ştiu tot ce mişcă în lumea concursurilor pe Facebook, aplică la toate, ba mai şi comentează aiurea şi se iau de alţi participanţi. În plus, nu le convine dacă nu câştigă şi mai lasă şi comentarii răutăcioase firmei respctive sau celorlalţi concurenţi.

Să nu uit, pe lângă asta, mai şi scriu la unii concurenţi comentarii la pozele pe care le încarcă pentru concurs, de genul : Likeeee! sau Te votez, te rog dă-mi şi tu un like aici (la un alt concurs) ş.a.

Am aici un caz concret de mesaj privat lăsat cuiva pe Facebook. Asta este o conversaţie privată între 2 participante la un concurs cu fotografii şi cu maşina lor.

buna, sunt de la [bla]……am văzut că strângi like…si am vazut ca te sustin prietenii…vrei sa strangi multe? ca sa stiu sa renunt..:) ca nu am chef eu sa fac 500 si tu 1000..cred ca intelegi:). As aprecia un raspuns ca sa stiu sa nu mai strang. Ms

Buna draga mea, eu vreau sa castig si in continuare o sa strang like-uri. Apreciez ca urmaresti evolutia mea 😀 😀

ok..bafta 🙂 dc ai nevoie de like sa-mi spui…eu renunt :).
nu imi place sa concurez impotriva la acreva…ai mess?
dc ai nevoie de ajutor….si dc vrei 🙂
. id meu de mess este [blabla] poate ne auzim pe acolo…eu foarte rar particip la astea cu like..si poate ai nevoie de ajutor ..am si eu ..cateva:).

Adică ea a renunţat să îi mai streseze pe toţi oamenii din lista ei în favoarea celeilalte. Prima oară i-a dat add, apoi mesaj, a urmat să îi ceară idul de Messenger ca să îi dea probabil tot  timpul linkuri ca să o ajute să câştige la toate concursurile posibile din lumea Facebook-ului.

Când am citit nu mi-a venit să cred că lumea chiar face asta. Până faci toate chestiile astea, nu mai bine mergi la o plimbare în parc sau în magazin şi iţi cumperi, dacă e ceva banal? Sau mai bine te apuci de un serial sau de un joc. Măcar aşa ştii că nu mai ai viaţă, dar mai şi înveţi ceva şi poate reuşeşti să nu devii dependent.

Dar de fapt nu merge aşa. Că nu primeşti nimic gratis.

Oamenii sunt incredibili.

PS: Şi eu mai particip la câte un concurs, dar la ceva ce îmi doresc cu adevărat, de genul concertelor, festivalurilor, poate concursuri foto, dar numai unde cred că aş avea o şansă şi dacă e ceva ce vreau, dar nu am bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.