Skip to content

Prin Sibiul meu- promovarea perfectă a orașului

Priveliște din Turnul SfatuluiHashtagul și numele de eveniment din SIbiu – PrinSibiulmeu devine tot mai cunoscut.

Păi cum să nu fie așa când vin așa de mulți bloggeri, se simt bine, vizitează orașul, află multe lucruri istorice și lucruri pe care nu orice vizitator le află?

Anul acesta a fost #prinSibiulmeu baroc.

Aveam în gând o surpriză mică și muzicală: să aduc chitara și să tragem o cântare în Turnul Sfatului, dar mai bine că nu am adus-o, pentru că se auzea oricum muzica populară din Piața Mare, ceea ce nu era neplăcut, era o atmosferă de festival, tradițională, Piața Mare era plină, iar Lucreția Ciobanu (88 de ani)a primit o Diplomă de Excelență pentru întreaga sa activitate. Frumoase cuvinte a spus. Am văzut momentele astea când eram cu părinții, înainte să urc în Turnul Sfatului.

Să revin. Bloggerii au scris deja câteva postări despre evenimentul #prinSibiumeu, dar vreau să mai adaug și eu câte ceva:

Din prisma sibianului

Un sibian știe că are un oraș frumos, cu potențial, cu multe obiective turistice, culturale, deși sunt extrem de mulți care nu știu unde sunt cariatidele de pe strada Mitropoliei, nu știu că avem un muzeu al farmaciei și câte și mai câte.

Am mai vizitat orașe din țară și de fiecare dată când trag linie, realizez de fiecare dată ce oraș frumos am și mă bucur că m-am născut aici și nu în vreun sat dubios uitat de lume sau într-un oraș în care nu se întâmplă nimic și mai este și locuit de oameni cu care nu merită să fii prieten.

Nu mai este nici un dubiu că sunt mândră de Sibiu și de evoluția lui în timp.

Mă gândesc la câteva categorii de sibieni. Sibienii:

  • mândri de orașul lor
  • care nu prea au treabă cu orașul și merg la lucru, la un grătar în afara orașului și cam atâta.
  • care nu prea fac cinste orașului, aceia care fac lucruri rele, stricăciuni, fură ș.a. (da, mai sunt și din ăștia)
  • care chiar fac ceva pentru Sibiul lor.

Acum aș putea dezvolta ultima categorie și să îi spun un sincer mulțumesc lui Tudor Popa pentru tot ce face pentru Sibiu.

Pe el îl pun într-o listă de-a mea (virtuală deocamdată) de oameni care fac cinste orașului, oameni de care ai nevoie în viața ta pentru a fi mai frumoasă. Măcar dacă unele persoane nu fac mai nimic, să facă alții și să o facă bine. La cât mai multe!

A doua persoană căreia vreau să îi mulțumesc pentru activitatea lui este Răzvan Pop. L-am văzut #prinSibiulmeu, dar din cauză că am stat foarte puțin, nu am apucat să schimb cu el o vorbă, la fel și cu mulți alții care stăteau în partea cealaltă a mesei.

Voiam să îi mulțumesc pentru faptul că mereu „pune vorbe bune” pentru Sibiu pe blogul lui și probabil că oriunde merge face la fel. Am citit ce s-a scris deja despre ediția din 2011, 2012 și toată lumea era uimită de pasiunea lui pentru acest oraș minunat și cum știe el atât de multe lucruri despre oraș, el fiind ghidul plin de informații istorice.

Eu, ca o sibiancă iubitoare de toate frumusețile Sibiului ce sunt, mereu le spun prietenilor și celor cu care mai discut să meargă în Sibiu. Le spun ce să nu rateze și să viziteze tot, tot, dar cu ochii in 4, să nu rateze ceva. Oriunde te uiți în SIbiu găsești ceva superb. Ideal ar fi să te documentezi puțin înainte sau măcar să intri în vorbă cu oamenii. Vei afla ceva nou peste tot, de la fiecare om ceva nou, alt loc de vizitat sau o poveste frumoasă.

Din punctul de vedere al bloggerilor turiști

Cam toți bloggerii care au fost prezenți au mai vizitat Sibiu înainte, dar din ce am citit pe bloguri toți văd acum altfel orașul.

Asta pentru au fost chemați la un eveniment complex, asta datorită bunei organizări, dar și a orașului care îți oferă multe posibilități, astfel încât dacă ești inteligent și nu ești prea leneș încât să nu ieși din casă, chiar ai ce face.

Acest eveniment este perfect pentru a vizita și pentru a afla multe lucruri despe Sibiu, dar și un prilej dea cunoaște oamenii locului și pentru a lega prietenii cu ceilalți bloggeri prezenți.

Genul acesta de eveniment de cunoaștere și de promovare a unui oraș ar trebui să fie adoptat și dezvoltat în cât mai multe orașe, deoarece fiecare oraș are ceva doar al lui pe care să îl cunoască și alți oameni și să zică mai departe, suntem noi în era tehnologiei, dar tot mai credibil e să auzi de la cineva că a fost într-un loc fain și să ți-l recomande.

Ar mai fi multe de spus, de adăugat, dar altădată.

Concluzia:

E o metodă bună de marketing a orașului, chiar foarte bună și sunt extrem de mulțumită că se face și în Sibiu. Felicitări încă o dată tuturor celor care au contribuit la organizare, celor care au venit, celor care vor veni și vor spune peste tot de Sibiu.

Îmi place când bloggerii demonstrează că nu doar stau pe net și comentează aiurea, ci se implică în promovarea orașului și fac lucruri bune pentru acesta.

PS: Din cauză că a trebuit să mă întorc rapid în Cluj sâmbătă, am fost doar vineri în Turnul Sfatului, am povestit cu câțiva bloggeri, o bere, 2 trei, dansat în Oldies și am ascultat câteva bancuri misogine. Nu se putea altfel 🙂

Mi-ar fi plăcut să fiu turistă #prinSibiulmeu și dacă s-ar putea contoriza câți turiști aduc bloggerii prin articolele dedicate Sibiului ar fi perfect.

Fotografii, articole, filmări și tot ce s-a mai scris despre eveniment găsiți la bloggerii : AncaAnne-Marie, BogdanCezarChinezu, Corina MSCorina Săftescu, Denisa, Dragoş, ElenaEugeniu, InaMirceaMikey Haş, Ovi Sîrb, OzanaRăzvanSebastian BârgăuVlad. Din ţară au mai fost AndreeaZoso, FeriIvo.

Din Sibiu au participat: Răzvan Pop, Diana-Ribana, Liliana, Coci, Pancu, Alex, Adi, Eliza, Raluca, Maria.

Răzvan Baciu a realizat rapid, în timp ce era încă în Sibiu, o filmare foarte faină. Bravo pentru promptitudine.

[vimeo http://vimeo.com/46949016]

Prin Sibiul Meu este un eveniment realizat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) şi cofinanţat de Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu în cadrul programului Sibiu Baroc Update.
Bloggerii au venit la Sibiu cu maşini inchiriate de la Autonom rent-a-car şi de la Citroen România şi au stat la Hotel Ibis Sibiu.
Organizatorii mulţumesc pentru susţinere: CNM AstraMuzeul BrukenthalIvelo Sibiu, şcoala de fotografie Image Art, pivniţa de vinuri WeinkellerPardon Cafe Sibiu, Atrium Classic Cafe.

1 thought on “Prin Sibiul meu- promovarea perfectă a orașului”

  1. Pingback: Sibiul Baroc • Vlad.Dulea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.