Skip to content

Salvați pădurile virgine din România! Semnați petiția!

Iubesc pădurea. Iubesc să intru în pădure atunci când este cald afară și să stau la răcoare. Îmi place verdeața, mușchii pădurii, aerul curat.

Iubesc fructele de pădure. Îmi plac veverițele, animăluțele din pădure, dar deși întotdeauna mi-a fost frică de animalele mari ale pădurii, vreau ca ele să rămână acolo.

Îmi place pădurea și vreau ca ea să rămână acolo unde e acum, refuz să accept ca acolo să fie doar cabane, vile, hoteluri unde să meargă lumea ca să se distreze, să arunce mizerii pe jos, să se îmbete și să distrugă tot.

Nu vrem asta! Hai să susținem campania Salvați pădurile virgine demarată de WWf România.

In caz că nu aveți chef să citiți mai departe, vă rog și vă invit de acum să dați un click www.pădurivirgine.ro, să semnați petiția adresată Ministrului Mediului si Pădurilor László Borbély și să citiți mai multe despre această problemă care nu trebuie să fie ignorată.

Așadar, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu s-a alăturat WWF România în susţinerea campaniei Salvaţi pădurile virgine!

De aproape o lună, în 24 octombrie 2011 WWF România a lansat, alături de ambasadorii şi susţinătorii organizaţiei, această campanie cu scopul de a pune sub protecţie cele 250.000 de hectare de păduri virgine din ţara noastră, printre ultimele din Europa.

Da, ați citit bine. La noi în țară deținem, pe lângă aur, pe lângă multe monumente ale naturii, pe lângă vestigii și altele, avem și ultimele păduri din Europa.

Pentru că chiar îmi pasă, voi pune doar fotografii realizate de mine, pentru că nu susțin asta doar de dragul a o susține, ci pentru că imi pasă. Faceți și voi același lucru, doar citind și mai jos.

Haideți să facem ceva!

Dacă  nu luăm atitudine, aceste păduri sunt în pericolul de a fi distruse în mod legal.

De ce? Deoarece  aceste peste 80% dintre pădurile virgine din România nu au, în prezent, nicio formă de protecţie.

In 1974 12% din padurile țării erau virgine. Astazi procentul a scăzut sub 3%. Ăsta chiar este un motiv real de îngrijorare.

Ca să se înceapă demersurile legale pentru protejarea pădurilor, vă invit să intrați pe site-ul  www.padurivirgine.ro,semnați petiția adresată Ministrului Mediului si Pădurilor László Borbély și citiți mai multe despre această problemă care nu trebuie să fie ignorată.

Dl. Răzvan Pop, preşedintele Asociaţei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu a declarat:

”Suntem onoraţi că am fost aleşi de către WWF – cea mai importantă organizaţie nonguvernamentală de mediu din lume – de a promova această campanie la nivelul judeţului Sibiu. Încă o dată, munca şi realizările asociaţiei noastre sunt recunoscute de către marii actori din acest câmp activ al societăţii. Ideea WWF România este una inspirată, necesară şi ne vom implica cu speranţa că această lege va fi adoptată în România.”

WWF România îşi propune prin această campanie să pună sub protecţie ultimele păduri virgine din România.

”Am iniţiat această campanie cu scopul de a arăta că vocile oamenilor şi implicarea lor pot crea o finalitate fericită, chiar şi în ţara noastră. Discuţiile sunt încurajatoare, ne bucurăm de deschiderea autorităţilor, dar avem nevoie de cele 100.000 de semnături şi de şi mai multă implicare, ca să ne asigurăm că această campanie va avea o finalitate concretă, şi anume asigurarea protecţiei integrale a tuturor pădurilor virgine din România”, a declarat Magor Csibi, Director WWF România.

Durează câteva secunde să semnați petiția aici. Dă mai departe și respectă natura deoarece ai nevoie de ea 🙂

Îi mulțumesc lui Tudor Popa pentru comunicatul de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.