Skip to content

Europenii de la Eurosmith ne-au „electrizat” in Euphoria Music Hall

Articol publicat pe site-ul FlipFlop.

Formația Eurosmith de Europa ne-a electrizat aseară în Euphoria Music Hall. 

Eurosmith este o formație italiană și prima formație care cântă și reproduc din 1997,  în cele mai mici detalii melodiile și show-urile americanilor de la Aerosmith.

Formația este formată din solistul Luca Celletti, chitariștii Marco Tognazzo și Marco Bartoccini, bassistul Marco Fiomonti, toboșarul Massimo Marraccini și clăparul Andrea Nofri.

Cu experiența lor de 13 ani, italienii de la Eurosmith reușesc cu succes să imite , sau cum ar spune însuși Steven Tyler (solistul de la Aerosmith) formația Eurosmith este „înficoșător de asemănătoare”.

În primul rând, întârzierea a fost de 2 ore, dar se motivează prin faptul că erau așteptați mai mulți oameni,  iar la ora 22 cum era anunțat pe afiș nu erau destui oameni în sală.

Să lăsăm deoparte detaliile organizatorice și să trecem la show-ul propriu-zis, care poate fi caracterizat chiar prin titlurile melodiilor.

Crazy

Acesta este unul dintre cuvintele care poate defini concertul.

„Crazy” a fost și intrarea pe scenă  a solistului Luca Celletti. Ceilalți membri erau pe scenă și noi puteam să auzim vocea solistului, dar nu îl vedeam. Astfel, din spatele sălii a apărut îmbrăcat specific anilor ’70, ’80, cu o pălărie pe cap și cu o asemănare foarte mare cu cea a solistului Steven Tyler. El a sărit pe scenă și astfel a dat startul spectacolului.

Ceea ce este cel mai interesant la Eurosmith este că în sfârșit pot să zic că am văzut o formație adevărată de tribute, asta deoarece încearcă să fie cât mai autentici, să respecte fiecare detaliu al melodiilor și îmbrăcămintea și detaliile estetice de asemenea.

Amazing

Atât.

I don’t want to miss a thing

 Mulți curioși și fani ai muzicii celor de la Aeromsith au venit aseară, dar spre uimire mea, mulți au stat la masă și au privit, au aplaudat și probabil că s-au bucurat de concert. Restul, cei mai curajoși și care au refuzat să stea la masă, s-au ridicat și au venit în fața scenei unde au și dansat și savurat concertul. Probabil că nu au vrut să piardă niciun moment.

Momente în care cei doi chitariști, vocalistul sau bassistul venea în partea din față a scenei, fiind mai aproape de public. Momente în care solistul Luca Celletti cobora de pe scenă, se uita în ochii fiecărui om din fața lui și îl făcea să se simtă aproape de ei și să fie fericit că nu a stat acasă, ci că a venit să îi vadă pe cei care le seamănă înficoșător de mult originalilor Aerosmith, care au făcut istorie cu muzica lor.

Eurosmith au cântat toate melodiile celebre ale americanilor: Rag Doll, Dude looks like a lady, Cryin, Walk this way, Pink, Love in an elevator și altele.

Aerosmith au concertat în București în 18 iunie 2010 și nu am putut ajunge, dar concertul de aseară a fost unul care m-a făcut să regret că nu i-am prins pe monștrii rock-ului. Totodată, mă bucur enorm că am asistat la un concert tribute care s-a ridicat deasupra așteptărilor pe care le aveam și comunicarea cu publicul a fost foarte bună.

Au făcut show și merită văzuți și admirați. La ce experiență și talent au, ar putea dezvolta încă un proiect muzical propriu.

Felicitări muzicienilor și celor care au avut ideea de a-i aduce! Rock on!

Am realizat și câteva fotografii:

[slideshow]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.