Skip to content

Midas Fall din Edinburgh au cântat în Irish Music Pub

Articol publicat și pe site-ul FlipFlop.

O seară de miercuri nu promite de obicei prea multe, dar mi-a fost demonstrat încă o dată că asta depinde mai degrabă de a ști să ajungi unde trebuie și cu cine trebuie. Iar contextul potrivit a fost creat atunci când Irish & Music Pub a adus pe scenă formația Midas Fall (aici puteți asculta melodiile lor) din Edinburgh.

O formație care abordează stilul alternative rock, post-rock, cu influențe melodice, depresive, melancolice și totodată puternice, Midas Fall au încântat auzul celor prezenți  prin vocea superbă a solistei și chitaristei Elizabeth Heaton, care a fost acompaniată de colega Rowan Burn la chitară, Simon Morgan la pian, chitară și sintetizator și toboșarul Pedro Pellatt.

Publicul a fost destul de numeros, luând în calcul faptul că formația nu este foarte populară, dar pasionații genului au dat încă o dată dovada faptului că sunt deschiși la evenimentele care promovează formații din underground și că aceste evenimente prind bine în amalgamul de formații bine cunoscute care vin mai mereu în Cluj-Napoca.

Din punctul meu de vedere, formația și-a atins scopul de a o oferi un spectacol reușit și de a-și câștiga noi fani. Ca o altă părere personală, doresc să adaug faptul că formația trebuie să mai lucreze la partea de comunicare cu publicul, un element care pentru mine este foarte important. Cu toate acestea, publicul a reacționat foarte bine și a cerut, la final, prin aplauze și urlete, revenirea formației pe scenă pentru încă o piesă.

Midas Fall au mai încântat publicul cu un bis, iar la final am auzit numai păreri bune despre prestația lor: „Sunt foarte buni, chiar mi-au plăcut.”

Ca o altă părere, eu le admir pe acele fete talentate care caută să își dezvolte abilitățile și le arată lumii, ocupând poziții ceva mai rar atacate de femei. Așadar, această formație are în componență două fete care ne-au făcut să recunoaștem faptul că acestea n-au nicio problemă în a cânta rock și a se descurca și extrem de bine, deși mai există oameni care susțin faptul că o femeie nu trebuie să fie pe scenă cu o chitară în mână. Ei bine, chitarista pe care în fotografii o vedeți în partea dreaptă, a realizat unele solo-uri și armonii… demne de profesioniști.

Sonorizarea a fost bună, pe alocuri cu mici probleme, iar la început formația părea să aibă emoții, ca mai pe parcurs să se destindă. Totuși, aceste lucruri nu au constituit un impediment în buna desfășurare a concertului, care după reacția publicului, ar mai fi putut continua mult și bine.

În încheiere, menționez că aș vrea și mă aștept să aud peste ceva timp în ce sens a evoluat formația. Tind să cred că va fi tot mai bine, mai ales după ce acumulează mai multă experiență pe scenă.

Le urez mult succes în continuare!  Rock on!

Fotografii de la concert puteți vizualiza aici.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LDGKb2iOAbg]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.