Skip to content

Hai să dăruim zâmbete! Implică-te și tu în campania ShoeBox!

Vine Crăciunul…

Se presupune că oamenii sunt mai buni și mai darnici în această perioadă, deși nu ar trebui ca această sărbătoare să fie singurul prilej și pretext pentru ca oamenii să îi ajute pe cei mai puțini norocoși. De câteva luni încoace mă gândesc mai mereu la ce proiecte să inițiez pentru a ajuta oamenii sau proiecte care să aducă ceva nou în tot amalgamul de evenimente care se petrec zi de zi.

Tot gândindu-mă, mi-au venit câteva idei frumoase, pe care vreau să le pun în aplicare cât de curând, numai că organizarea unnui eveniment durează destul de mult, mai ales dacă nu ai oameni interesați și fonduri.

Zilele trecute mă gândeam să dau startul unei inițiative la facultate ca să strângem ceva lucrușoare sau „de-ale gurii” pentru copiii nevoiași.

Dar nici nu am început bine să mă gândesc la organizarea unei astfel de inițiative că a și apărut una care deja a ajuns la cel de-al cincilea an de desfășurare, pe care am hotărât să o susțin cât pot eu de mult.

 

Numele acesteia este ShoeBox și este un proiect inițiat pentru a ajuta copiii  care trăiesc în familii fără posibilități sau copii din centre de plasament.

Organizatorii s-au gândit cam așa >>>

Avem nevoie de:

 • o cutie goală de pantofi (corpul si capacul).
 • hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Crăciun/Sărbători de iarnă.
 • foarfecă/cutter
 • timp și câțiva bani pentru shopping sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei sa le dăruiești.
 • răbdare.

  Ce faceți apoi:

  Se invelește frumos in hârtie cutia și capacul ei, separat, apoi pui in cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casa și poți dărui:

   • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt).
   • articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva.
   • jucarii potrivite pentru vârsta și sexul copilului.
   • produse de igiena personală: perie și pasta de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante (în fiecare an am observat că fetele aveau mare nevoie de asa ceva).
   • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura si pe viitor).
   • articole de imbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi grosi, mănuși sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat.
   • poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, insă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie sa fie neapărat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulți dintre ei Nu au nici măcar curent electric).

Lista este una de orientare, dar mai pot fi adăugate alte lucruri.

De exemplu, eu confecționez cercei și m-am gândit să fac unii speciali pentru fete și am unele fulare în stare bună, pe care însă nu le port și alte lucruri pe care vreau să le dau celor care nu au parte de ele și eu nici măcar nu le folosesc.

De ce să mai păstrăm unele lucruri de care ne-am plictisit și să spunem: Lasă că poate odată le mai port… Mai bine să le dăruim cuiva care sigur se va bucura de ele.

Azi mă plângeam că mai am doar 20 de lei. Dar întotdeauna mă gândesc că cineva o duce mai rău decât mine și vreau, din puținii mei bani de student, să rup câțiva lei pentru a cumpăra niște alimente cât să fac câteva cutii.

Cutiile trebuie duse la:

Sediul iQuest: Str. Motilor Nr. 6-8, Cluj-Napoca, vis-a-vis de sediul Primăriei Cluj, in curte la ING Bank. Urcati cu liftul la etajul 8, iesiti in dreapta si bateti la usa la Room D. Întrebați de Valentin.

Va rog sa nu puneti alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface in timpul manipularii (ex.compot de casă in borcan de sticlă).

Copiii cărore le vor fi duse cutiile au intre 2-18 ani.

Alte detalii importante:

Nu lipiti capacele pe cutii, acestea vor fi lipite la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Vă rog să vă completați numele si adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna (cel mai probabil de către mine), pentru că să vă putem mai apoi da de știre despre unde și la cine a ajuns cutia voastră.

Termen limită : 21 decembrie 2011, ora 18:00.

Mai multe detalii puteți citi pe site-ul oficial www.shoebox.ro.

Există și pagină de Facebook și cont de Twitter, care așteaptă să fie utilizate.

Cine e alături de noi și pune la bătaie lucruri pentru cei care nu au parte de ele? Dacă doriți să vă implicați, prin promovare sau prin pachete cu cadouri pentru copii, scrieți un comentariu aici și vedem cum rezolvăm să ne întâlnim și să asamblăm împreună, eventual. Sau puteți să intrați pe site-ul www.shoebox.ro și să trimiteți acolo un mail pentru mai multe detalii.

Să îi facem să zâmbească! Sunt așa frumoși când sunt fericiți și noi putem să îi ajutăm!

Aici puteți vizualiza Teaserul ShoeBox 2011 .

3 thoughts on “Hai să dăruim zâmbete! Implică-te și tu în campania ShoeBox!”

 1. Pingback: 35619118438

 2. Pingback: De dragul cadourilor « A WordPress site with a hat and a guitar

 3. Pingback: Campaniile saptamanii 21-27 noiembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.