Skip to content

O seară “euphorică” cu Dusty Old Records-tribute Led Zeppelin

Aseară am asistat în Euphoria Music Hall, la concertul trupei Dusty Old Records, o trupă care a ales să îi omagieze pe marii Led Zeppelin. Proiectul a fost inițiat în anul 2009 de cei patru pasionați de muzica celor de la Led Zeppelin.

Formula adoptată de membrii trupei nu este deloc „prăfuită”: chitaristul care îl înlocuiește pe Jimmy Page este Andrei, toboșarul este Flaviu(în Led Zeppelin-John “Bonzo” Bonham), bassistul Alex (în Led Zeppelin-John Paul Jones ), iar surpriza trupei constă în faptul că vocalul trupei Led Zeppelin-Robert Plant, a fost înlocuit,(ca să zicem așa) de Iulia, o cântăreață extrem de bună.

Dusty Old Records au deocamdată în repertoriu doar melodiile trupei Led Zeppelin, iar aseară ne-au încântat cu Whole lotta love, Ocean, Black Dog, Stairway to heaven, Heartbreaker, Kashmir șa.

Led Zeppelin și-au început cariera muzicală în anul 1968 și au demostrat lumii întregi că muzica lor rămâne în timp, fiind o influență importantă pentru foarte multe formații din lume.

Cei patru „muschetari” de la Dusty Old Records, tineri și foarte talentați, au reușit aseară să ne introducă în spiritul muzicii rock de calitate.

După ora 22 au început recitalul în forță, fără o introducere, iar Iulia preciza după prima piesă că „nu mai e nevoie de introducere”, asta deoarece în sală, majoritatea publicului era formată din cunoscuți ai membrilor trupei.

Fiind o seară de luni, nu era foarte multă lume prezentă, dar acesta nu a fost un impediment ca totul să sune bine și atmosfera să fie plăcută, fără incidente.

În afară de câțiva oameni care savurau concertul și berea stând la masă, restul au refuzat să stea la mese și de îndată ce a început concertul, s-au dus în fața scenei pentru a-i susține.

Sunt sigură că orice om din acea sală a putut vedea cu ochiul liber talentul celor patru: cover-urile au fost de o calitate foarte bună, acordurile și notele chitaristului Andrei îți ajungeau la suflet, vocea Iuliei se mulează foarte bine pe cea a lui Robert Plant, iar toboșarul și bassistul completează foarte bine această formulă de succes.

Țin să precizez că a fost prima dată când i-am vazut live pe cei de la Dusty Old Records și m-au impresionat într-un mod foarte plăcut. Aveam puține dubii referitoare la fapul că Robert Plant este înlocuit de o fată, dar vocea Iuliei mi-a demontat această idee preconcepută.

Este destul de greu să cânți precum Robert Plant, dar Iulia s-a descurcat de minune, având o prezență muzicală foarte interesantă și bună.

Andrei, chitaristul, a reușit de multe ori să atragă toate privirile asupra lui, mai ales în momentul în care a luat un arcuș pentru a produce unele note muzicale speciale, dar și atunci când i-a dat frumoasa chitară Epiphone Iuliei și el a luat muzicuța, demonstrând că există o colaborare foarte bună între membrii trupei.

Aceste momente au fost apreciate de publicul care a aplaudat frenetic după fiecare melodie.

Într-o atmosferă degajată, am ajuns și la ultima melodie, anunțată de Iulia-Kashmir, dar desigur că atunci când au plecat de pe scenă, publicul a aplaudat până au revenit pe scenă.

Bisul a fost onorat cu melodia Black Dog, una dintre cele mai cunoscute melodii ale veteranilor.

Prin acest tribute Led Zeppelin, formația Dusty Old Records demonstrează că muzica bună nu se demodează, că nu e deloc dusty sau old, dar și că poate fi făcută de oameni pasionați și talentați.

În viitor, așteptăm compoziții proprii și să continue treaba bună pe care au inceput-o.

Rock on! m/

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.