Skip to content

Cum ne-am simțit la Travka.

“E cineva in orașul acesta?”

Ei bine, la această întrebare s-a răspuns indirect aseară în Flying Circus Pub, unde aproape tot localul a fost împânzit de fanii formației Travka.

Travka este o trupă românească de gen altenativ, care a fost înființată în anul 2002 și îi are ca membri pe George(voce), Misha(chitară), Alexei(chitara, clape), Mizdan(bass), Cristi(tobe).

Acest concert Travka a fost primul pe anul acesta din Cluj și a strâns multă lume dornică de a asculta muzică bună, cu acorduri puternice, o voce extrem de bună, dar și versuri foarte interesante.

Travka are toate atuurile necesare pentru a cuceri publicul, iar fanii au ales aseară destinația Flying Circus, unde au evadat din cotidianul mediului urban.

Astfel, la ora 23, artiștii serii au onorat publicul cu prima melodie: Apartamentul 77, fiind folosite acorduri puternice de chitară care i-au „băgat în priză” imediat pe fanii prezenți.

„Cum te simți?”

Travka au extaziat publicul, majoritatea persoanelor fredonau versurile și se simțeau bine, judecând după privirea și modul în care aplaudau și urlau după fiecare melodie din repertoriul lor: Urban violent, Zgârba, Vreau să simt Praga, Corabia nebunilor, Fetele-n lună, În lumini, Zâmbetul tău, Nimic nou pe frontul de est, E cineva în orașul acesta? Într-un fel, Atenție, atenție etc.

Aceasta a fost prima oară când i-am prins live pe cei de la Travka și m-am simțit foarte bine, alături de restul fanilor, iar acest fapt este datorat următoarelor elemente: Calitatea muzicală a trupei, vocea lui George, entuziasmul bassistului care era foarte expresiv, toboșarul Cristi și cei doi chitariști, fac ca această trupă să fie foarte apreciată și să aibă fani peste tot.

Așadar, în momentul în care recitalul a luat sfârșit, publicul a hotărât că mai vrea câteva piese. Ceea ce înseamnă că atunci când Travka a plecat de pe scenă, publicul, intr-o colaborare și unitate frumoasă, a strigat numele trupei, în speranța că se vor întoarce. Și așa a fost!

Dar la început, a revenit doar chitaristul Alexei, care, a început să cânte melodia Cum te simți? acompaniind publicul care cânta. Abia după aproximativ un minut, au revenit și restul membrilor formației, rezultând un moment deosebit, atât pentru public cât și pentru formație.

Ce noapte, ce zi..

După bisul cerut de public, Travka a mai cântat 3 piese, dar publicul, chiar și după această revenire, nu s-a săturat de ascultat Travka live. Dar, din păcate pentru toată lumea, recitalul a luat sfârșit fără să cânte melodia Ce noapte, ce zi, deși publicul a cerut această piesă.

Basistul trupei, a făcut crowd surfing, lăsându-se purtat pe brațele fanilor, dar nu a fost adus și înapoi pe scenă, fiind nevoit să vină singur înapoi pe scenă.

Mi-a plăcut foarte mult modul în care bassistul simțea muzica: dansa, avea un joc de scenă foarte energic.

Un lucru interesant este că George, vocalul trupei, a terminat Facultatea de Actorie, lucru sesizabil în modul său de a comunica, în intonația vocii, dar și în versurile pieselor, care sunt profunde, atent lucrate și de multe ori au mai multe înțelesuri.

Desigur, toate acestea nu pot suna bine fără toba mare și chitările Fender si Ibanez.

Soundul a fost unul bun și luminile din Flying Circus au ajutat la crearea unei atmosfere plăcute.

Concluzia mea este că în această noapte de vineri, orice om prezent la concert s-a simțit extraordinar, a aflat(dacă nu știa deja) că fetele stau mai aproape de lună, au naufragiat cu Corabia nebunilor, si-au dorit și ei să simtă Praga și au ascultat muzică de calitate!

Și nu în ultimul rând, au susținut trupa care face notă discordantă între trupele românești de acest gen, cântând fiecare vers alături de trupă și demonstrând că nu toata lumea s-a plafonat ascultând muzica comercială, ci există un public mare care îi respectă și îi admiră pentru ceea ce fac!

Travka, vă doresc să aveti cât mai multe concerte și inspirație pentru melodii bune!

Rock on /m

PS: De data asta eu nu am facut poze.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.