Skip to content

Cu casca de viking, Psychofreud-live din Flying Circus

Psychofreud. Sincer, vă spune ceva acest nume? Dacă da, felicitări, deoarece eu nu auzisem de el până în urmă cu câteva zile.

Noaptea de joi (17 martie) m-a prins în Flying Circus Pub la “concertul” lui Psychofreud.

Deși mă așteptam ca la ora 23 barul să fie plin, nu era deloc așa. Lumea stătea la mese, iar doar câțiva tineri erau în fața scenei dansând pe muzica pusă de dj-ul Mega Mishan.

Combinație de reggae și drum&bass

În jurul orei 12, Flying Circus Pub s-a umplut considerabil și lumea îl aștepta pe Psychofreud, norvegianul Anders Figenschow(Anders Eriksen), un om extrem de pasionat de reggae si drum&bass.

Ca de obicei, tinerii care frecventează barul Flying Circus, tineri care re remarcă prin înfățișare (frizuri, culoarea părului) modul de imbrăcăminte destul de colorat, savurau o bere și dansau pe muzica drum&bass.

La un moment dat, pe scenă apare un tip blond, îmbrăcat intr-un trening negru lucios, care avea în părți 3 dungi colorate, (mai târziu aveam să văd ca e de la firma Adidas, stiu, e irelevant :)) dar în acel moment nu înțelegeam ce caută acel om ciudat pe scenă, eu neștiind cum arată.

Da, ați ghicit-era Psychofreud și avea o cască de viking pe cap. În momentul în care a început să pună muzică, publicul a luat-o razna, manifestându-se desigur prin dans.

Stăteam în fața scenei, alături de prieteni și observam fiecare mișcare a “vikingului” Psychofreud. Pot spune ca el este foarte pasionat de ceea ce face și mișcările sale de scenă sugerau faptul că iubește muzica și să fie la mixer.

Interviu?

În timpul concertului, Ionuț a.k.a Spit mi-a spus: “Ce ar fi să îi luăm un interviu lui Psychofreud?” Zis și făcut.

După ce si-a terminat programul, am urcat pe scenă și ne-am dus să îl “interogăm” puțin.

Un tip foarte deschis, Psychofreud a acceptat imediat să povestească cu noi, în spatele scenei din Flying Corcus.

Deoarece nu am avut reportofon sau cameră de filmat, voi încerca să scriu aici ceea ce ne-a spus.

Fiind întrebat cum i se pare să concerteze în România, Psychofreud ne-a spus că îi place foarte mult, deorece publicul este foarte deschis și prietenos. Cu un pahar în mână, Psychofreud vorbea cu noi ca și cum ne-am cunoaște de mult timp, ne-a spus vrute și nevrute (la propriu), am râs, dar am vorbit și serios, iar DJ-ul a dat dovadă de umor, de sinceritate și maturitate.

Împreună cu Spit am abordat la un moment dat problema DJ-ilor care se cred deasupra tuturor, se cred prea “cool” pentru a ridica capul din mixer și pentru a colabora cu publicul, daramite să mai și vorbească cu fanii.

În acest context, Psychofreud ne-a mărturisit că el nu agreează acest comportament, el mizează pe apropierea de fani, deorece fără fani nu ești nimic. Drept dovadă, el a stat de vorbă cu noi aproximativ 20 de minute, imediat după “concert”, fără să plece sau să spună că are treabă.

Iar noi nu suntem singurii care au vorbit cu el. Unele persoane au mai vorbit cu el câteva minute, iar el nu a refuzat pe nimeni.

Psychofreud a spus un ceva interesant: “nu ești DJ dacă apeși PLAY și atât”, iar el se considera “entertainer”. Un alt lucru demn de admirat a fost faptul că ne-a permis să stăm în spatele lui în timp ce mixa, după ce a fost rugat să revină pe scenă.

Ce părere aveți de asta? A fost Psychofreud de treabă? Eu zic că da.

Dj-ul are concerte peste tot.Dacă il vreți, chemați-l!

El vine destul de des în România, în București, Cluj, Brașov, și  a spus: “One day I come to Romania, then France, then again in Romania, then Spain.”ceea ce înseamnă că lumea îl cheamă, este faimos în România, după cum spunea Spit.

Eu eram curioasă când se mai întoarce în România, iar norvegianul mi-a răspuns foarte frumos că el vine de fiecare dată când este chemat.

“You are journalists, you have the power”, mai spunea Dj-ul Psychofreud, punctând pe faptul că dacă vrem să facem ceva, noi avem puterea cuvântului, împreună cu oamenii doritori.

Așadar, dacă amatorii acestui gen de muzică îl vor pe Psychofreud în vreun club, trebuie să îl cheme și el va onora invitația, dar fără să uite casca de viking care îl reprezintă.

Ca o mică concluzie, pot spune că noaptea aceea a fost una bună și nebună, cu distracție în fața scenei, pe scenă, dar și în spatele scenei, la un pahar de vorbă cu Psychofreud.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5xyF8DxxXJ0&feature=related]

3 thoughts on “Cu casca de viking, Psychofreud-live din Flying Circus”

  1. Pingback: Un an s-a dus la Cluj-Napoca.Mic bilanţ « A WordPress site with a hat and a guitar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.