Skip to content

New Wave Spring fest-ziua 1-Susținem muzica rock!

m/

Festival ajuns la a doua ediție, New Wave Festival promitea multe încă de pe afiș: trupe românești bune, dar și începerea la ora 20 fix. Într-adevăr așa a fost.

La ora 20 a început recitalul trupei BloodPrint. Trupa formată în anul 2007, BloodPrint îi are ca membri pe Mihai(voce), Ionuț(chitară), Vlad(bass),Iulia(tobe) și Alexandra(orgă).

O trupă tânără, energică, expresivă, comunicativă, care a dat tot ce era mai bun pentru a avea un recital reușit.

Pentru mine este a doua oară când îi văd pe cei de la BloodPrint concertând și pot spune că nu m-au dezamăgit,au avut un public numeros și receptiv, iar unele persoane fredonau melodiile.

Mihai, vocalistul are o comunicare bună cu publicul, iar acest lucru este de apreciat. Basistul Vlad, ca de obicei, a fost foarte energic și se vedea că iubește ceea ce face și mai ales muzica rock.

Dar să nu omitem partea feminină a trupei, cele două domnișoare se descurcă foarte bine, Iulia la tobe, iar Alexandra la clape.

Piesele Shine, Furtuna, Night in paradise, Țigăncușa, Puls, Interes ascuns(piesa înregistrată alături de Mihnea de la Luna Amară, dar care nu a fost prezent) si coverul la melodia It’s my life-Bon Jovi, au făcut ca deschiderea festivalului să fie una energică.

La un moment dat, în loc de pogo, câțiva tineri au început să alerge fericiți în jurul unor prieteni, dar apoi a urmat o mică sesiune de pogo pe melodia Interes ascuns.                Publicul a început să danseze pe melodia Țigăncușa, o bună interpretare proprie, iar coverul melodiei It’s my life-Bon Jovi reflectă energia trupei, fiind ceva mai ritmată decât originalul.

40 de minute a durat recitalul BloodPrint, iar publicul a cerut bis, dar din păcate cortina a fost trasă, spre dezamăgirea publicului care mai cerea o melodie.

Formația Skullp a intrat în forță pe scenă, după nici 10 minute de la încheierea recitalului anterior. Skullp este o formație de metal cu influenţe thrash, groove.Componența trupei este următoarea: Cătălin Moraru – voce, Adrian “Canibalu” Suciu – chitară, Vasile Pop – bass, Ionut Tautan – chitară și Bogdan Paștiu – tobe.

După trei piese, Adrian a salutat publicul și a dedicat o piesă „celor cu spirit liber.”        Sound-ul agresiv adoptat de trupă, a reușit să dezlanțuie un pogo violent și headbanging, momente în care un tânăr și-a pierdut un pantof, dar din fericire l-a găsit după câteva minute.

Dacă înainte cu câteva minute de începerea recitalului, sala nu era foarte plină, la intrarea pe scenă a formației Skullp, sala s-a umplut.

Membrii formației erau îmbrăcați în salopete negre și atitudinea abordată este pe măsura stilului care îi caracterizează.

Melodiile Disgrace, Redemption from the sky, Different gods, Empty pockets, Scumbags on command au făcut ca publicul să se destindă tot mai mult, în modul tipic audienței acestui gen muzical: pogo, headbanging, crowd surfing.

Cătălin,vocalul a fost foarte apropiat de public și striga „Susțineți mișcarea metal fraților!” fiind vizibil încântat că lumea vine la concert și se manifestă.                                           Cătălin este destul de “supărat” pe sistemul politic și pe fanatismul religios, iar lucrul acesta se vede din versurile pieselor, dar și din ceea ce spune „Piesa dedicată celor care câștigă alegerile și apoi își bagă picioarele! M**e pentru politicieni!”

Trupa Skullp câștigă tot mai mult teren pe scena muzicală din Cluj, drept dovadă multe persoane cunoșteau versurile melodiilor.

Aseară ne-a fost prezentată o piesă în primă audiție, care a fost foarte bine primită de public și care a fost anunțată în felul următor de către solist „This is gonna break your f*****g neck!” urmând un wall of death inițiat de Cătălin.

Nu am putut să nu observ satisfacția de pe fața vocalului și a basistului când priveau la nebunia care s-a dezlănțuit.

Din păcate, recitalul se apropia de sfârșit, iar Cătălin anunța ultima piesă pe care a dedicat-o publicului.Refrenul a fost cântat de toata lumea „Stand up and fight!” iar Cătălin a coborât de pe scenă și a cântat acest refren impreună cu publicul, direct din mijlocul lor. Acest moment a fost unul special pentru fanii și lumea prezentă.

Membrii Skullp, fani ai trupei Implant Pentru Refuz, au reamintit publicului de ce se află acolo și au strigat impreună cu publicul IPR!IPR!( Implant Pentru Refuz), plecând de pe scenă după aproximativ 50 de minute.

Sala de concert din Irish Pub a fost plină aseară, iar headlinerii Implant Pentru Refuz si-au făcut în sfârșit apariția la ora 22.03.

Recitalul lor a început rapid, fără prezentare și fără a saluta publicul, aceste detalii fiind acoperite după câteva melodii.

Membrii formației: Vita–vocal, Bulbuc –vocal, Meshu–chitară, ,Pishta–bass,Paul-tobe, Freaky–chitară, erau foarte energici, iar cei doi vocali, Bulbuc și Vita, fac o treabă foarte bună împreună, desigur alături de restul trupei.

La începutul programului lor, au fost mici probleme tehnice la sonorizare, care au fost semnalate de Bulbuc, fiind apoi remediate.

Din nou se aude la microfon apelul pentru susținerea muzicii rock, solistul Vita spunând și el „Susțineți scena de metal!”

„Ești binevenit, aici ai să mori…”, cânta toată lumea refrenul melodiei Sidef dedicat, una dintre cele mai cunoscute melodii ale lor, iar publicul a colaborat excelent cu trupa.

În mulțime, în fața scenei îi puteam vedea pe bassistul si pe vocalul trupei Skullp, care cântau melodiile și săreau alături de fanii Implant Pentru Refuz.

Melodiile cântate- Sidef dedicat, Messages to gods, Mental, În interior etc au ținut publicul conectat la muzica rock.

Vita a lăudat Clujul și publicul spunând „Țara se împute, măcar câteva locuri să rămână faine.”

În momentul în care membrii trupei au plecat de pe scenă, fanii nu s-au lăsat și au strigat IPR până s-au întors pe scenă, dar apoi Vita a constatat că Meșu, unul dintre chitariști lipsește. În acest context, toată sala a început să il strige, într-o coordonare frumoasă și apoi au mai delectat publicul cu muzica lor. Nici în aceste momente nu a lipsit wall of death.

Chitaristul Freaky a dăruit publicului un moment de neuitat când a coborât de pe scenă și a cântat în mijlocul fanilor.

Deși publicul încă mai dorea câteva piese, membrii trupei au mulțumit frumos organizatorilor și publicului, spunând că a fost ultima piesă.

Ca o concluzie, prima seară din festivalul New Wave Spring a fost conform așteptărilor, s-a început la fix, trupele au intrat pe scenă una după alta fără pauze mari, iar prestația formațiilor a fost foarte bună. Sonorizarea și luminile de asemenea, au fost bune.                  O seară rock pentru care vreau să mulțumesc organizatorilor, dar și pentru faptul că o bere costa 3.5 lei 🙂

Trupele invitate au făcut o treabă bună și îi așteptăm din nou cu alte ocazii.

Rock on! m/

Meow Gallery: The gallery is empty.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.