Skip to content

Miros de îngrășământ natural sau de benzină?

Da, asta este întrebarea. Întrebare care își răspunde singură, timpul trecel și tradițiile pird teren în favoarea altor lucruri.

Îmi place brânza de burduf, îmi place telemeaua pe care o cumpăr din hală de la țărani, îmi plac ouăle de la țară, laptele ăla cu gust.

Mă fascinează să văd peisaje pitorești și tot ceea ce  ține de tradițional, deoarece nu toată ziua văd așa ceva, poate doar în doze foarte mici sau când ajung în Sibiu.

Eram acasă, în Sibiu și am făcut această fotografie pe care v-am mai arătat-o pe aici, dar alta este ideea. Contrastul dintre modernism și tradiționalism. Londra- România; Urban-Rural.

Ce să facă omul când îi place ce fotografie a făcut: o pune pe internet ca să fie vizibilă, să o vadă lumea și să își dea cu părerea.

Am avut un feebdack destul de bun la această fotografie, pe care am pus-o aici, pe pagina de Facebook a blogului. Așa că cineva s-a trezit să spună că doar prin fotografii ne facem de rușine în fața Europei, din cauza fotografiilor de genul acesta, că românii fură și altele mi-a mai scris persoana respectivă. I-am scris în felul următor: )

Cu o asemenea fotografie nu ne facem de rusine in fata Europei, a Asiei sau a Americii. Nu cred ca este o rusine ca avem ciobani care se ocupa de oi. Ultima oara cand am verificat eram pe locul 3 la exportul oilor. Prin asmenea fotografii ,cum spuneti dvs, nu exprim nimic in afara de faptul ca suntem o tara plina de contraste, unele amuzante, altele nu, dar asta este adevarul. In fotografia mea nu fura nimeni nimic, este doar munca cinstită.

După ce i-am scris acest comentariu, care voiam să fie și mai lung, aveam multe de replicat, și-a șters comentariul…Așa că nu am cum să vă arăt exact comentariul. Oare de ce l-a șters? S-a gândit că poate nu este așa cum zice el?

De acum înainte chiar dau Print Screen la ce mi se pare interesant de reținut.

Înainte citeam ce a scris Ciulea referitor la bunătățile tradiționale românești, care încetul cu încetul, sau mai bine zis cu rapidul, dispar. Dacă nu ar fi acești țărani autentici, ne-am obișnui mereu cu brânza topită și cu cele importate din Franța și alte țări care știu să se descurce și să facă din orice un brand al lor, un ceva bun pentru ei și pentru a face bani din el.

Dar voi ce părere aveți despre aceaste fotografii care ilustrează din nou o țară contrastantă?  Vreau o părere sinceră.

Țin să precizez că este făcută pe câmp, lângă Lidl, Sibiu, unde mereu trec ciobani cu oile și normal că mereu miroase urât în jurul blocurilor din zonă.

Parcă mai bine simt acel miros de îngrășământ natural decât de praf, benzină și urbanizare poluată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.