Skip to content

Clădiri vechi din Sibiu (1)

Toată lumea este de acord cu faptul că Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, unii spun că este cel mai frumos.

Cel mai cunoscut este centrul Sibiului, cu a sa Piața Mare, Piața Mică, Biserica Evanghelică, Muzeul Bruckenthal, Podul Minciunilor  și alte minunății pe care le găsim în centru.

Dar Sibiul nu înseamnă doar atât. Să nu uităm de strada Dealului cu FÂNTÂNA MADONNEI cu PRUNCUL, care este amplasată aici din 1905. Clădirea care se vede știu că acum este grădiniță și a fost renovată de curând. Am multe amintiri pe această stradă și în curtea acestei grădinițe, dar care nu se cuvin să fie precizate aici. 🙂

Dacă doriți să citiți mai multe despre aceasta, am găsit acest articol al lui Răzvan Pop în care sunt mai multe detalii istorice.

Prin acest articol vreau să subliniez faptul că există multe zone în Sibiu care merită o apreciere mai mare.

Știți unde am făcut urmaătoarea casă?

Este de pe strada Dealului, o zonă care îmi place foarte mult datorită caselor vechi și interesante și datorită fântânii de mai sus.

Despre următoarea casă nu am găsit informații pe internet. Casa se află față în față cu fântâna arteziană, este destul de veche și are unele detalii arhitecturale foarte interesante.

Sper ca data viitoare când merg în Sibiu să aflu mai multe despre această casă care mi-a plăcut de când eram mai mică, mă fascina.

Am găsit și o inscripție pe ea:

Știți cumva ce scrie? Nu reușesc să înțeleg.

Consider că trebuie să fim mai deschiși la minte și să deschidem ochii, să privim mai mult în sus și în jurul nostru. Sunt atât de multe lucruri frumoase în jurul nostru care așteaptă să fie descoperite!

PS: O să mai urmeze articole pe tema clădirilor frumoase și vechi din Sibiu.

2 thoughts on “Clădiri vechi din Sibiu (1)”

  1. ultima vila cu turn, din piateta cu fantana stiu doar atat, ii zice vila Michaelis si a fost contruita in jur de 1900. este in stil neogotic. o gasesti si pe wikimapia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.