Skip to content

În Sibiu se construiește si se renovează.

În vacanța aceasta, am observat câteva schimbări în Sibiu.

Una dintre ele este finalizarea clădirii de pe Strada Corneliu Coposu. Ea arată bine, dat fiind faptul că mult timp a fost in stadiul de construcție și parcă nu credeam că o să o mai vedem in stadiul final.

Este o surpriză destul de mare că e gata și multe persoane care stau in Sibiu nu au observat marea schimbare. Dar nu am poză 🙂

Așa arăta în urmă cu 3 ani

O altă construcție a apărut pe câmpul de lângă Piața Rahova. Chiar imi displace ideea de a construi acolo, deoarece am multe amintiri acolo  și îmi plăcea  foarte mult să mă refugiez acolo pentru a face poze și pentru a fii singură.

Dar asta este, de câțiva ani am acceptat că în curând nu va mai exista acel câmp-în sensul că va fi umplut cu blocuri și super/hipermarketuri.

Biserica Franciscană

O schimbare care mă bucură este restaurarea Bisericii Franciscane din centru.

Mă bucură acest lucru deoarece era într-o stare proastă și este un monument istoric care ar trebui să fie valorificat și să fie un motiv de mândrie că incă mai există.

Această biserică are o istorie interesantă și zbuciumată, trecuând prin multe de-a lungul istoriei: a aparținut unui ordin de călugărițe(fiind și mănăstire), a fost depozit de cereale, apoi a fost afectată de un incediu, mai târziu s-au prăbușit bolțile, culminând, desigur, cu confiscarea în 1949 de către regimul comunist.

Ultima oară când Biserica  Franciscană din Sibiu a fost restaurată, a fost în anul 1972.

Ieri, când am trecut pe lângă ea, arăta cam așa:

30 aprilie 2011

Sper doar să facă o treabă cât mai bună și să ne bucurăm de un Sibiu cât mai frumos și bine întreținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.