Skip to content

Concurs pentru studentii la jurnalism

Anul trecut am asistat in facultate la o prezentare care mi-a atras atenția: reprezentanții Comisiei Europene ne vorbeau despre concursul Europa Jurnalistilor din Amfiteatre.

Am vrut să particip deoarece era o oportunitate și o provocare. Dar mai ales am vrut să particip pentru că ne trebuia să realizăm un material important, un material real, care necesita documentare și muncă jurnalistică.

Eu si CristinaAșa că am aflat că acest concurs se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor la facultăți de jurnalism, comunicare și relații publice și materialul nostru trebuia să identifice subiecte de interes pentru cetăţeni în domeniul afacerilor europene și să se incadreze pentru canale audio, video și online.

Alături de colega mea Cristina am ales să facem un material pentru mediul online, în care am integrat fotografii, video (interviu) si text.

Eu chiar nu m-am gândit că o să câștigăm noi locul I pe țară la secțiunea materiale online. Și premiul a fost unul foarte consistent: excursie la Bruxelles cu totul plătit, cu vizite în instituțiile europene, întâlniri cu tot felul de oameni interesanți: am fost la conferința de presă, am întâlnit jurnaliști, comisari, reprezentati ai diferitelor țări etc.

 

Materialul îl poți citi aici. A durat mult să ne documentam, să găsim oamenii potriviți, să umblăm după ei, dar cu muncă și dorință de a face ceva frumos, am reușit să il finalizăm și să fim mândre de el și de noutatea materialului pe care l-am realizat.

Am vrut să scriu aici ca să îi indemn pe stundeți să se înscrie. Nu au ce pierde. Eu am și rămas prietenă după această experiență cu Florin Moga, am mai câștigat contacte noi, experiențe și cunoștințe cu care mai țin legătura.

Materialul cu care a câștigat Florin impreună cu colegii săi locul I la video este aici.

Premiul I reportajAcum să vorbim puțin despre ediția de anul acesta.

Organizatorii au fost deja la universități de profil din țară pentru a le prezenta studenților concursul.
Poate că unii dintre ei au ratat întâlnirile sau li s-a părut că este prea mult de muncă când ar putea să facă altceva mai distractiv în timpul acela.

Eu garantez că după ce te implici să realizezi un proiect de amploare, satisfacția este garantată când l-ai finalizat, ești mândru de el și oamenii apreciază munca depusă.

Termenul limită pentru înscrierea materialelor: 10 mai 2013.

Materialele o să fie jurizate de o comisie formată din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi din jurnalişti de prestigiu din domeniul audiovizual.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate și ulterior oferite canalelor audiovizuale centrale sau locale drept material ilustrativ în diferitele emisiuni de profil. În plus, un grup de maxim 12 persoane format din ocupanții locurilor I și II vor fi invitați de către Reprezentanța CE să participe in luna septembrie 2013 la o vizită de studiu de cinci zile la Bruxelles, pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai instituțiilor europene.

Puteți să consultați pliantul de prezentare și un ghid practic.

Mai multe detalii.

Nu uita: pentru a reuși, trebuie în primul rând  să încerci! Vino cu o idee interesantă, fă documentarea și începe să pregătești materialul care te va duce într-o experiență perfectă.

PS: Cel mai bine este să fii cu câteva persoane faine, alege-ti o grupă cu care să te înțelegi și faceți un material care să vă stârnească și vouă interesul.

Distracția este garantată. 😀 Alte fotografii sunt in albumul acesta.

Succes celor care aleg să se inscrie: dacă vă chinuiți un pic puteți face un material foarte fain în câteva zile de muncă și distracție. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.