Skip to content

Fericire de un weekend la Sighișoara

20 martie – Ziua Internațională a Fericirii.

Toată ziua am văzut întrebarea asta azi: Pe tine ce te face fericit?

sighisoara candva 3Pe mine m-ar face fericită acum o călătorie. Doar un weekend la Sighișoara deocamdată pentru că este frumos și aproape.

De câteva zile îmi doresc să evadez. Să plec în alte orașe, să vizitez, să merg chiar și jumătate de oră cu trenul, până intr-un sat din apropierea Clujului. Frigul ne cam oprește, dar și timpul care pare tot mai scurt. Sau asta mi se întâmplă doar mie pentru că vreau să fac prea multe lucruri? 🙂

Am început să răscolesc „cutiuța”, mai degrabă hardul cu fotografii și am găsit și fotografiile de când am fost ultima oară în orașul medieval.

În SIghișoara am ajuns de câteva ori pentru că mereu mi-a plăcut orașul. De 2 ori am fost în timpul festivalului medieval și tocmai am regăsit una dintre fotografiile vechi pe care le am de pe primul meu aparat foto.

Prima oară când am fost în SIghișoara eram în clasa a-9-a și aveam un spectacol cu Cavalerii de la Artgotica. Eram cu ei in trupă și aveam tot felul de efecte pirotehnice, teatru, dans. Era ceva special și mă simțeam foarte bine cu ei…

SIghisoara

Atunci a fost singura oară când am dormit în Sighișoara într-un cămin. Eram aproximativ 15 oameni în cameră și a fost foarte fain. Aș repeta experiența unei călătorii în SIghișoara.

Deși îmi plac ieșirele cu mulți oameni, să dormim toți într-un loc, să povestim toată noaptea și să  ne simțim bine, aș încerca de data asta altceva: Hotel BinderBudi.

Nu pun așa mare preț pe stele, dar în momentul în care intri pe pagina lor de Facebook sau pe site și vezi fotografiile…parcă ai spune: Da, vreau să mă plimb toată ziua în Sighișoara și apoi să mă relaxez la spa și să am un weekend perfect la BinderBubi.

SIghisoara candva

Imi plac hotelurile care au un aspect plăcut, comfortabil și de aceea aș alege oricând un hotel cu un design interior proiectat de specialisti austrieci si elvetieni, intr-o combinatie perfectă de medieval si modernitate în locul unuia foarte luxos si sclipitor, dar fără personalitate.

Citesc pe site-ul hotelului că apartamentele au denumiri diferite si personalitati specifice stilului hotelului : Rosemarie, Karoline, Phillip, Leopold şi Florian. Foarte interesant! 🙂

Din cauza fotografiilor de mai jos, dar și din cauza site-ului care arată foarte bine, abia aștept să ajung acolo și să văd un hotel cu personalitate, un hotel care arată bine și este în deplină concordanță vizuală cu Sighișoara.

A fost cineva la acest hotel din din cadrul Dafora Turism?

Oricum, cu hotel sau fără, în curând sper să găsesc oameni cu care să facem o escapadă, o plimbare și un vin bun/ bere că vine căldura și pofta de plimbări este tot mai mare.

PS: Crama arată foarte bine. 😀

5 thoughts on “Fericire de un weekend la Sighișoara”

  1. Pingback: Castigatorii campaniei Dafora Turism » Blogal Initiative Sibiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.