Skip to content

Sportivii profesioniști îi învață baschet pe elevii Colegiului Pedagogic din Sibiu.

Încep prin a spune că îmi plac foarte mult inițiativele de genul celei de mai jos.

Copiii din ziua de azi au nevoie să li se spună ce ar trebui să facă pentru sănătatea lor, ce să facă cu timpul lor liber deoarece aceștia par să fie cam pierduți în lumea aceasta plină de tentații neconstructive, tentații care nu le aduc beneficii pe termen lung.

Astfel, cineva se gândește și la ei.

Mâine, 17 noiembrie 2011, americanul Jaytornah Wisseh şi românul Cristian Ban, componenţi ai echipei de baschet CSU Atlassib Sibiu, vor preda o lecţie de baschet elevilor Colegiului Naţional Pedagogic „A. Şaguna”.

Așadar, elevii o să facă cunoştinţă cu jucători profesionişti de baschet, de multe ori idolii lor, oameni care sunt aclamați, fluierați și aplaudați la meciurile importante de baschet.

Evenimentul va începe de la ora 10:00 prin prezentarea invitaţilor şi speach-urile acestora cu privire la beneficiile sportului, cum au devenit ei jucători profesionişti de baschet şi ce înseamnă să evoluezi pentru o echipă cu tradiţie. Antrenamentul efectiv începe cu 20 de elevi ce vor fi selectaţi pe loc de către cei doi jucători profesionişti. Jaytornah Wisseh şi Cristian Ban îşi vor forma fiecare câte o echipă, acestea confruntându-se apoi într-un minicampionat de baschet.

Jucătorii sunt antrenori de ocazie şi îi învăţă pe cei mici regulile de bază ale jocului de baschet, copiii întrecându-se într-un mini-campionat de baschet.

  • Am vrut să scriu aici despre acest eveniment sportiv-educaţional local deoarece, după cum ziceam mai sus, elevii au nevoie de astfel de inițiative pentru a se putea orienta mai bine, pentru a prinde gustul și plăcerea unui asemenea sport și mai ales că are loc în liceul pe care l-am absolvit- Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna.
  • Scopul proiectului este de a le atrage atenţia elevilor asupra unei alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber, printr-o abordare directă şi exemplificativă, cu oameni importanți în sport, care chiar au ceva de spus, nu doar cu profesorii lor, care sunt priviți uneori ca niște persoane care sunt menite a le ține morală, a le da note și cam atât.
  • Evenimentul devine și mai interesant deoarece la sfârşitul acţiunii „Promovarea baschetului în şcoli”, organizatorii vor dona şcolii echipamente sportive şi mingi de baschet, iar 10 dintre elevii prezenţi vor câştiga, prin tragere la sorţi, invitaţii la următorul meci de pe teren propriu a echipei CSU Atlassib Sibiu.

Sunteți așteptați mâine, 17 noiembrie,  să sărbătoriți 5 ani de „Promovarea baschetului în şcoli” ora 10:00, la Colegiului Naţional Pedagogic „A. Şaguna”, Aleea Turnu Rosu nr. 2, Sibiu.

Prima acţiune de „Promovarea baschetului în şcoli” a avut loc în 29 noiembrie 2006 la liceul teoretic Onisifor Ghibu din Sibiu. Proiectul este realizat de Asociaţia „Al 6-lea jucător” şi CSU Atlassib Sibiu, în colaborare cu firma Andu şi a avut în fiecare an mai multe acţiuni în Sibiu şi Răşinari. 

Din acest an, proiectul „Promovarea baschetului în şcoli” este cofinanţat de către Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.