Skip to content

Recomandările primite pentru un laptop. Ce am cumpărat?

Scriam în articolul „Ce laptop să îmi cumpăr de Black Friday? Sau un HDD?” că vă rog să îmi recomandați un laptop bun sau piese pentru a-l îmbunătăți pe al meu. Urmează un articol cu multe linkuri, poate o să mai ajute pe cineva. 🙂

Extras din articol:
Am un laptop Dell Vostro 1015, cumpărat de pe Emag în 2010. În ultima vreme, am avut probleme cu el: nu se mai mișca la fel de repede, dura mult să se aprindă, să se stingă, să se deschidă taburile și să facă aproape orice „operație”. Mă gândesc să îmi iau un laptop sau un HDD de la Emag pentru a economisi banii și pentru a mai prelungi durata de viață a lui Dell. Asta înseamnă că aș putea să mai strâng bani și să îmi iau ceva și mai bun.

laptop dell vostro

Al meu laptop

Am primit următoarele recomandări de la prieteni și cunoscuți:

Andrei Albu: Neaparat sa-ti iei SSD, preferabil să-l pui tu, ca altfel e mai scump

Mihai (Trupa FRONT): SSD pe laptopu’ vechi = Laptop nou! 🙂 MacMini-ul din 2006 al lu’ maica-mea zboaaaaaaara dupa upgrade-ul asta. SanDisk sau Samsung, dupa cum te duce buzunaru’. Eu am Kingston, nu am avut probleme cu ele, da’ lumea zice sa te feresti de ele. SSD-uri de la Emag.

Iulia: Asus cu Ssd

Bizzonu: The winner is Laptop ASUS 15.6″ X554LA de la Pc Garage

Bogdan Anghelina: Ia ASUS X554LA, iar în timp îi mai pui un SSD și înlocuiești plăcuța de 4GB ram cu una de 8. E platforma care îți permite cel mai bun upgrade. PS: am cumpărat laptop-ul acela pt. o prietenă, se mișcă binișor.

Lucian Cuibus: Lenovo sau Dell, Asus nu mai sunt asa fiabile.

Peldira Study: De acord cu Lucian! Go Lenovo! Asus a fost tare pana acum 2-3 ani. Ce sistem de operare vrei sa folosesti? Noi avem Asus x555 si pe windows 7 da rateuri la drivere. La windows 10 este mai ok, dar uneori se blocheaza. Recomand Lenovo cu i7 si placa vide gtx 840 minim. Ssd si memorie poti sa pui mai tarziu fara sa pierzi garantii sau sa-l duci la service. Spor! Sau Asus-ul ăsta.

Andi Oltean: Recomand asus x554la (ala cu procesor i3) din cauza ca pe termen lung acolo o sa simti diferenta. allways go i (something)

Mihai Laurențiu Trica: Nu recomand nici unul din cele cu procesor Celeron, dar deloc. Sunt deja depăşite, iar un i3 e doar o idee mai bun ca un Celeron. Recomandarea mea ar fi să cauţi un i5 cum e ăsta la Altex http://www.altex.ro/laptop-lenovo-100-15ibd-intelr-coretm…. Are placă video cu memorie dedicată şi un core i5. Gândeşte-te bine dacă nu poţi suplimenta bugetul, am mai recomandat i5 la nişte prieteni şi sunt mulţumiţi de cum se mişcă cu Win 8.1. Ar merita din plin diferenţa (HDD de 1 TB, placă video dedicată, RAM suficient, port USB 3.0). Programele pe care vrei să le foloseşti tu ar îngenunchea repejor oricare din laptop-urile alese de tine.

Edit: Poţi păstra eventual HDD-ul vechi (cât mai rezistă) pe post de HDD extern dacă cumperi un rack pentru el.

Tony: SSD și rack.


Ce am cumpărat până la urmă? SSD și Caddy tray

Solid State Drive (SSD) Patriot Blast, 2.5″, 240GB, SATA III de la eMAG (de aici)

Blast Patriot SATA III teodoraneagu

HDD Caddy laptop 12.7mm interfața Sata-Sata de la eMAG(de aici)

Din păcate, nu am avut noroc cu primul SSd comandat și a trebuit să îl returnez. L-am primit pe al doilea și sper să fie cu noroc. Momentan nu am avut probleme.

Second HDD Caddy tray teodoraneagu

Mai multe persoane m-au sfătuit să aleg un SSD pentru a îmbunătăți performanța laptopului. Am zis că incerc și văd cum funcționează. Dacă nu simt diferența, o să îmi iau în viitorul apropiat un laptop nou, iar SSD-ul se mai poate folosi la noul laptop sau la un calculator, în cazul în care doresc să îl dau cuiva.

Nu am folosit prea mult laptopul în ultima vreme, dar se simte că un upgrade a fost făcut. Funcționează mai bine.

Mulțumesc încă o dată celor care mi-au oferit recomandări! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.