Șeful Protecţiei Consumatorilor: “Rog consumatorii să aibă mare grijă. E vorba de sănătatea noastră, trebuie să fim atenţi.”

 Astăzi, 15 martie, este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor.
Pentru această zi, comisariatele din toată țara realizează numeroase controale în hypermarketuri, supermarketuri, magazine de tot felul, saloane cosmetice etc.
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor  din Cluj a întreprins astăzi diverse
activități: conferință de presă, campanie de informare în mall-urile din Cluj, au  stat de vorbă cu cetățenii, dar au și împărțit materiale informative cu privire la drepturile consumatorilor.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj-Napoca a demarat o anchetă în rândul saloanelor cosmetice şi a saloanelor de body piercing.

Mircea Radu-Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Cluj, Fotograf: Teodora Neagu

MIRCEA RADU, șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Cluj- Napoca, informează că dintr-un număr de 33 de unităţi inspectate, 21 au avut neconformităţi care constau în: inexistenţa listei de tarife, neafişarea numelui firmei, informaţiile de pe etichetele produselor importate nu au traducere, neinscripţionarea datei expirării produselor, neincluderea în lista de preţuri a unor servicii prestate, dar şi lipsa trusei de prim ajutor şi a materialelor de dezinsecţie.
Astfel, au fost aplicate 21 de sancţiuni, dintre care 8 au fost amenzi în valoare de aproximativ 15.000 lei şi suspendarea activităţii până la rezolvarea problemelor, iar restul avertismente.
Mircea Radu atenţionează: “Rog consumatorii să aibă mare grijă.E vorba de sănătatea noastră, trebuie să fim atenţi.”

Ai ceva de spus? Nu ezita!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.