Skip to content

Magie în sticlă: sticlarul Szalma Zsolt

În fiecare zi putem vedea lucruri neobișnuite, lucruri obișnuite și oameni deosebiți, oameni care fac din talentul și din munca lor o plăcere și o artă.

În 1 martie te plimbai prin Cluj, căutai mărțișoare și în cateva ore de plimbare și de observare a maeștrilor mărțisoarelor nu aveai cum să nu îl observi pe Szalma László Zsolt.

El a făcut o demonstratie de prelucrat sticla. Fără vorbe, fără ifose, doar demonstrație.Szalma Laszlo ZsoltSzalma Zsolt este sticlar și realizează numeroase obiecte din sticlă și le modelează cu „puterea” focului.

Szalma art

El lucrează in domeniul de fabricare obiecte din sticlă unicate: figurine, bibelouri, vaze, pahare si alte forme.

În 1 martie l-am și filmat în timp ce ne arăta măiestria și ușurința cu care creea vase pentru flori.

Zilele acestea i-am scris câteva întrebări deoarece atunci nu prea avea timp să îmi răspundă, omul muncea și se lăsa admirat de trecătorii care se opreau pentru câteva clipe. Sper să îmi răspundă la ele, chiar sunt curioasă și atunci voi adăuga răspunsurile lui aici.

Szalma a fost prezent la diferite evenimente, de exemplu in 18 august la Zilele Culturale Maghiare din Cluj, iar momentul lui s-a numit „Magie în sticlă: Meseria sticlarului Szalma Zsolt”.

Aceste medalioane din sticlă pictate au fost scoase la vânzare cu ocazia venirii primăverii.Szalma Laszlo Zsolt glass artPe Flickr am mai găsit o galerie cu obiecte realizate de el.

Ai văzut vreodată cum se fac aceste obiecte din sticlă? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.