Skip to content

Lumea o ia razna pe zi ce trece…

Când am intrat pe rețelele sociale astăzi, prima știre care mi-a „sărit” în ochi a fost cea referitoare la tigrul care a scăpat din Grădina Zoologică din Sibiu.

Sibiul este orașul meu natal și nu pot să nu îmi exprim părerea cu privire la ce se tot întâmplă acolo în ultimele zile.

1) Zilele trecute citeam în presă că a ars clubul Liquid care este lipit de restaurantul Dobrun, unele dintre cele mai cunoscute nume de genul din Sibiu. Deși nu am mers niciodată în Liquid (nefiind chiar pe genul meu) îmi pare rău pentru proprietarul localului, pentru că el a pierdut o investiție și profitul pe mulți ani, rămânând doar cu cenușă și timp și bani pierduți.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kpV7mDKCGCc&feature=related]

2) De doar 2 zile, în 11 decembrie 2 tineri au incendiat terasa clubului OK, evident că tot in Sibiu.

3) Azi, marți, 13 decembrie, o tigroaică pe nume Mihaela, născută în captivitate și care mai avea un pui, a evadat din cușcă din cauza neatenției unui îngrijitor.  După cum deja știe toată lumea, tigroaica a fost impușcată mortal.

Aici puteți citi mărturia vânătorului.

Lumea online deja a fost împânzită de comentarii, postări, opinii.

Dar eu vin și zic scriu: oare tot mai rău am coborât pe scara valorilor sociale? Oare deloc nu mai avem simțul răspunderii? Nu mai iubim animalele?

De ceva timp s-a tot discutat cu privire la legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, care permite inclusiv soluţia eutanasierii animalelor dacă autorităţile locale o consideră oportun.

Caii de la Letea au fost în pericolul sacrificiului, dar au fost salvați până la urmă.

Tigroaica a fost omorâtă.

La Turda, din mai 2012 se aduc girafe(cost de circa 10.000-12.000 de euro) și rinoceri (costul unui exemplar fiind de circa 25.000-30.000 de euro). sursa: www.știridecluj.ro

De ce investim atâta în grădini zoologice în loc să investim în alte sectoare mult mai importante?

De ce preferăm să dăm bani să vedem  animale chinuite, animale care stau închise în cuști în loc să fie în habitatul lor natural? De ce nu băgăm bani mai mulți în sectorul public, în sănătate, în protejarea mediului care în curând nu va mai fi natural așa cum îl știm de la bunici?

PS: ZIlele trecute am văzut trei veverițe care erau in mediul lor natural, se jucau, alergau, erau pur și simplu adorabile. Desigur că nu le comparăm cu animale de talie mare, dar totuși…

De ce lumea o ia razna pe zi ce trece?

And the list goes on another day…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.