Skip to content

„Iubește-mă America!” la Comedy Cluj

Citeam în programul Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj despre piesa de teatru Iubește-mă America!

Descrierea piesei suna așa:

Regia: Al. G. Croitoru, 60 minute.

Interpretează: Claudia Motea.

Un hibrid între teatru și film, piesa este un „one woman show”, care urmărește povestea unei actrițe românce proaspăt ajunsă în Statele Unite și obstacolele pe care le înfruntă.

M-a atras povestea și pe toți ne-a indignat și ne-a stârnit curiozitatea partea cu „un hibrid între teatru și film”.

Acestea fiind zise, am mers câteva persoane să ne satisfacem curiozitatea.

Am avut surpriza de a viziona un concept nou, o combinație interesantă între film și teatru. Pe scenă a urcat actrița Claudia Motea, care a și scris piesa.

Subiectul abordat este „visul american”. Stela, o domnișoară naivă ajunge în America și vrea să ajungă pe Broadway, vrea să se căsătorească, se îndrăgostește de James și tot felul de alte întâmplări, pe care le veți descoperi voi când mergeți. 🙂

Astfel, ne este prezentată realitatea prin care trece de obicei un imigrant, cum visul american nu e chiar roz și cum viața îi lovește din mai multe părți, nu toți reușind să răzbească.

După reprezentația actriței, aceasta a mai stat la o sesiune de Q&A, unde spectatorii i-au adresat câteva întrebări, la care actrița a răspuns în limba română și în limba engleză.

Nu aș vrea să dau foarte multe detalii despre acest spectacol, ci vreau să spun că este un concept care mi s-a părut extrem de interesant, care ar trebui exploatat mai mult.

Cu mici probleme pe alocuri, dar cu o actriță care a transmis anumite sentimente contradictorii, cu unele replici nu foarte inspirate, dar cu un subiect de actualitate, eu consider că spectacolul a fost unul interesant, pe care îl recomand, ca experiență și concept.

Meow Gallery: The gallery is empty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.