Skip to content

Despre voluntariat și Comedy Cluj

Festivalul Internațional de film Comedy Cluj  a ajuns la cea de-a treia ediție și eu am fost voluntară și am avut avut rolul de asistentă new-media, fiind în echipa lui Bogdan.

Nu îmi vine să cred că aceste zile au trecut atât de repede.

Atâția oameni dedicați, oameni care au făcut ce au știut ei mai bine ca festivalul să aibă rezultate bune, oameni frumoși, cu inițiativă și cu zâmbetul pe buze.

Coordonatorii de voluntari au încercat să nu îi suprasolicite pe voluntarii din departamentul lor, să facă totul bine, să rezolve multele probleme care apar inevitabil în munca cu oamenii. Ei au încercat și pe cât posibil au reușit să aibă o relație bună cu voluntarii și am fost fericită să aud cuvintele: „Măi, eu țin la voluntarii mei, îmi place să lucrez cu voluntari și de aia am vrut să îi coordonez pentru că țin la ei”.

Da, așa da. Un coordonator de voluntari are foarte multe responsabilități, așa că îi înțeleg pe aceia care la un moment dat nu mai rezistă și se enervează, dar apoi își revin și își cer scuze.

Nu este pentru prima oară când sunt voluntar, dar la Comedy Cluj am fost voluntară prima oară la un festival de film și m-a făcut să îmi doresc să continui. Deși multă lume susține că voluntariatul este o prostie, eu nu cred asta deoarece este o ocazie foarte bună de a acumula experiență.

Cunoașteți cuvintele: „Ne pare rău, dar nu aveți experiență, nu vă putem angaja”. Contează foarte mult activitățile extracuriculare, deoarece dacă aștepți ca în timpul facultății să se întâmple ceva, timpul trece pe lângă tine și realizezi dupa 3, 4 ani că nu știi mai nimic, că ai învățat toată ziua, ai ieșit peste tot în oras, ai învățat în timpul sesiunii, dar că nu ai stat vreodată într-un birou în care să lucrezi pe calculator, sau unde să interacționezi cu oamenii pe diferite teme.

Îți dai seama că cei care au fost voluntari la festivaluri, au mult mai multe șanse decât tine, tu cel care esti în primii 20 de la facultate, dar cam atât.

Așa că, nu mai stați pe loc! Este o experiența foarte frumoasă, cu multe beneficii în prezent și în viitor.

Mă bucur că am făcut parte dintr-o echipă așa frumoasă și sper să nu se termine aici. Și nu se va termina aici!

PS: Plec imediat la petrecerea de închidere cu voluntarii și stafful festivalului! Să ne auzim cu bine și fără dureri de cap, dar cu mai multe amintiri frumoase de la festival!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.