Skip to content

Emil Boc: “Obiectivul a fost să nu ne prindă dimineaţa cu mistreţii printre blocuri”

Zona Bisericii Calvaria și Parcul Rozelor din Cluj au fost ieri vizitate de musafiri neașteptați: în jur de 15 porci mistreți, printre care și pui.

Știm cu toții întâmplările cu urșii din Brașov care vin în oraș. De data asta au venit mistreții în Cluj.

Deoarece stau aproape de Biserica Calvaria unde s-a anunțat „plimbarea nocturnă” a mistreților, la miezul nopții am citit știrile și m-am hotarât să iau geaca pe mine, să mă încalț și să merg să văd ce se întâmplă. Încă speram să prind ceva, dar mă gândeam că deja s-a rezolvat situația și nu mai sunt autoritățile în zonă.

Dar nu puteam să stau liniștită în pat. M-am tot uitat pe geam, l-am deschis să aud dacă sunt sunete ciudate sau agitație pe stradă. Dar nu am reușit să văd nimic.

Cu toate astea, pe la 00.05 m-am dus în hol să mă pregătesc să cobor din casă. Am luat telefonul și camera foto, în caz că se întâmplă ceva.

Am ajuns la Restaurantul Nobori și am văzut oameni. Strada a fost închisă, am văzut mașini de poliție și era foarte liniște.

MIstretii in Cluj manastur 1Am mers cu verișoara, nu a vrut să mă lase să merg singură, deși eu eram hotărâtă că merg să inspectez strada Plopilor și Biserica Calvaria, nu îmi păsa că este toiul nopții, trebuia să văd cu ochii mei că sunt mistreți pe strada unde locuiesc.

Când am văzut că e strada închisă și mașinile nu pot merge spre podul care se intersectează cu strada Primăverii, l-am avertizat pe un tip care mergea încolo:

„Sunt porci mistreți pe aici, nu se poate trece”.

A crezut că ne batem joc de el.

„ Ee, porci mistreți. Ha, ha.”

Dar și-a schimbat expresia feței pe măsură ce se apropia de oamenii care stăteau în față la Nobori și pe scări. Își dădea seama că nu am glumit.

Când am ajuns acolo, oamenii ne-au atenționat să nu facem gălăgie: „Șhhhhhh.”

Emil Boc si mistretii in Cluj 2013Atunci am știut că se apropie momentul în care vom vedea mistreții. Era liniște deoarece deja se ocupau alții de atragerea porcilor spre canalul Morii de lângă Parcul Rozelor. Începeam să auzim sunete. Erau niște urlete făcute de persoana care era în spatele mistreților.

Dintr-o dată, toată lumea a venit mai în față pentru a-i vedea cum traversează strada.

Aici este o filmare perfectă în care se pot vedea foarte clar mistretii cuminti care traverseaza civilizat strada. Copyright: Adrian Ungureanu.

La fața locului au fost jandarmi, primarul Emil Boc, prefectul Gheorghe Vuscan, Nicoale Pivaru (director DSV Cluj) și vânători.

Am filmat declaratiile oficialilor dupa ce mistretii au fost dusi spre canalul Morii.

Primarul Emil Boc a precizat că acțiunea s-a desfășurat pașnic, în timpul nopții pentru a asigura ordinea publică și pentru binele populației.

Emil Boc:

Bine că nu a fost nici o probemă cu siguranţa oamenilor. Am avut pregătite şi soluţii alternative, dar nu trebuie să apelăm la ele decât în situaţii de forţă majoră. Pentru a proteja siguranţa publică trebuie să ai toate variantele de lucru şi mai ales să nu ne prindă dimineaţa cu mistreţii printre blocuri.

Acesta a fost obiectivul.

Mistreții au fost direcționați afară din oraș.

Emil Boc a spus ca Nicoale Pivaru susţine că este prima oara cand mistretii vin in oras, dar probleme cu mistretii sunt si in cartierul Buna Ziua si in Borhanci. Localnicii au raportat de mai multe ori.

O alta filmare in care se vad foarte bine mistretii este pe StirideCluj.

Voi aţi văzut vreodată mistreţi în oraş? În ce zonă?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.