Skip to content

Cum a fost la Nova Rock? Disturbed, Korn, RHCP, Volbeat, Alice Cooper, Skindread ș.a

Ai auzit de Nova Rock? 😀

Nova Rock este un festival  de muzică rock care se desfășoară în Austria, în Nickelsdorf, lângă granița cu Ungaria și Slovacia. Festivalul are loc din 2005 în fiecare an în luna iunie.

Am început să merg la festivaluri din străinătate de anul trecut deoarece am vrut să trec  la următorul „nivel”. Am vrut să văd cum este afară, care sunt diferențele, oamenii și atmofera.

Am fost anul acesta în iunie la festival și am avut ocazia să îi ascult live pe Disturbed, Korn, Volbeat, Red Hot Chili Peppers, Alice Cooper, Skindred, The Offspring, Trivium, Dropkick Murphys, Children of Bodom și alții.

Nova Rock 2016 TeodoraNeagu (1)

Anul trecut am fost la Rock in Vienna, iar anul acesta am ales să mergem la Nova Rock deoarece erau mai multe trupe, preț mai mic și voiam să vedem cum este și aici. Dacă aveam posibilitatea să mergem la ambele, mai ales că erau la o săptămână distanță, era perfect. Dar poate în alt an. 🙂

Prima seară: concert Korn și campare pe întuneric

Festivalul a început de joi și nu am reușit să ajungem din timpul zilei la prima zi din festival. Eu îmi doream foarte mult  să ajung la Korn (cântau la ora 00) și aveam emoții cu drumul deoarece eram foarte presați de timp, fiind la limită.

Am plecat puțin mai repede față de terminarea programului de lucru, adică pe la 15.30. Din fericire, am reușit să ne încadrăm și am ajuns în jur de ora 23 când cânta Billy Talent.

Am avut surpriza că ne-am pierdut puțin și am ajuns în câmpie, dar până la urmă am reușit să ajungem la festival. Am ajuns, am parcat și am mers destul de mult. În timp ce Billy cânta pe scenă, noi am mers aproximativ jumătate de oră până am ajuns la locul nostru de camping păstrat de 2 prieteni care au ajuns mai repede.

La intrarea în festival și la validarea biletelor nu a fost coadă mare și am reușit să intrăm repede. Să nu uităm că noi voiam doar să punem bagajele, să fugim la scenă la Korn și să ne luăm o bere. 😀

Nova Rock 2016 TeodoraNeagu (3)

Din fericire, am ajuns la timp și am prins concertul. A fost exact ce mi-am dorit.

Organizare și facilități la un festival în Câmpia Panonică

Știti cum e viața la un festival în cort. Sau poate că nu știți. Este o viață călduroasă. Te trezești devreme, mânânci o conservă, faci rost de o cafea sau o bere, te pui lângă cort și ai discuții filosofice sau mai puțin filosofice cu prietenii. Te mai plimbi, vezi ce se întâmplă în jur și mergi la concerte. Toate astea într-o stare de relaxare completă.  🙂

Nova Rock 2016 TeodoraNeagu (7)

Festivalul a fost organizat în Câmpia Panonică, chiar lângă eoliene. Festivalul era împărțit în: zona cu cele 2 scene mari – Red Stage și Blue Stage – și zona de camping.

Grill & Chill Area a fost o idee perfectă. O terasă de unde cumpărai carne sau produse vegetariene pregătite (neprăjite), prindeai o masă liberă, iar lângă fiecare masă era un grătar. Tu trebuia doar să îți prăjești mâncarea.

A plouat înainte cu o seară

Toaletele erau destul de multe și erau curățate des. Zona de dușuri era bine realizată. Era un cort mare împărțit în 2 pentru bărbați și femei. Era partea în care te spălai pe față/ dinți, apoi erau cabine de duș. În fața dușurilor erau bănci unde să îți pui lucrurile, oglinzi, exact ca la un vestiar. La femei era apă caldă, am înțeles că la băieți nu a fost apa prea caldă.

Prețuri

În momentul în care ajugeai la intrarea festivalului, îți validai biletul, primeai brățara de festival și trebuia să cumperi un sac pentru gunoi care costa 10 euro. La finalul festivalului primeai cei 10 euro înapoi dacă duceai sacul plin cu gunoi.

Plata se făcea cu un card pe care îl alimentai de câte ori doreai. Costul lui: 5 euro. Returnezi cardul la finalul festivalului și primești banii înapoi.

Apa era gratis. În zona dușurilor erau locuri de unde puteai să „alimentezi sticle de plastic cu apă”. Acest lucru mi s-a părut esențial, mai ales că festivalul era în câmpie. Dacă trebuia să cumpărăm apă timp de 4 zile la cort … falimentam.

Între zona cu concertele și camping era „o străduță” unde găseai de toate: mâncare, bere, cafea, dușuri. Acolo puteai să cumperi bere la 1 euro, fiind cea mai ieftină. De obicei se cumpărau baxuri de acolo și toată lumea mergea încărcată înapoi la cort. Din păcate, se încălzea repede, iar la un moment dat nu mai era la magazin.

Nova Rock 2016 TeodoraNeagu 1

În incinta festivalului berea era 5.5 euro și primeai un pahar de plastic (un plastic mai tare). Dacă duceai paharul înapoi, cumpărai berea cu 4.5 euro.

Prețuri la Grill & Chill Area: 1 euro bratwurst, 2 euro scăriță de porc marinată, 2 euro ceafă de porc.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Nova Rock. Momente și amintiri

 • Concertul Disturbed mi-a plăcut cel mai mult.
 • Momentul în care solistul David Draiman de la Disturbed l-a chemat pe scenă pe Benji Webbe de la Skindred pentru a cânta împreună Killing in the name of de la Rage Against the Machine.
 • Melodia cover Sound of Silence a fost cântată de toată lumea. Brichete aprinse și toate telefoanele filmau.
 • Volbeat au cântat multe coveruri la care nu ne-am așteptat și au sunat foarte bine. DIn păcate, la Volbeat a plouat mult
 • Alice Cooper a avut un spectacol foarte bun, exact așa cum îi „șade” bine unui star rock’n’roll

Nova Rock 2016 TeodoraNeagu (13)

 • Concertul Red Hot Chilli Peppers a fost mai bun decât m-am așteptat: perfect sincronizat cu efectele care îți luau ochii, sonorizarea foarte bună, iar fiecare muzician era proiectat în bula lui.

Nova Rock 2016 TeodoraNeagu (23)

 • Unul dintre cele mai faine lucruri la festivalurile din străinătate este că ai voie în camping să ai mâncarea ta, apă, bere, alcool, aproape orice ai nevoie. Doar în incinta concertelor nu ai voie să consumi alimente și alcool din afară.
 • Oamenii erau foarte relaxați și prietenoși, nu se agitau la cozi, totul s-a petrecut cât se poate de normal

Sau nu așa de normal uneori 😀

Nova Rock 2016 TeodoraNeagu (11)

Un tip necunoscut s-a băgat cu noi la poză

Nova rock 2016

 • Concertele au început la timp, la ora stabilită
 • Nonconformismul oamenilor, mulți purtau tot felul de costume cu supereroi sau cu animale 🙂

M-am pozat cu Căpitanu’

IMG_20160612_171551

Ce nu mi-a plăcut

 •  Ca de obicei, la un festival mare este aproape imposibil să prinzi toate trupele. Concertele se desfășurau pe 2 scene mari. Mi-s părut rău că nu am prins concertul Cypress Hill care se desfășura deodată cu Volbeat.
 • În camping era foarte multă mizerie. Toată lumea arunca pe jos. Oamenii stăteau la cort, pe scaune lângă masă și aruncau toate mizeriile pe jos, în jurul lor: doze de bere, conserve, hârtii etc.
 • La final a fost foarte multă mizerie pe câmpie. Aveai senzația că ai stat 4 zile într-o groapă de gunoi în care găseai corturi, scaune intacte sau rupte, haine, încălțăminte, mâncare, alcool. De toate. Din păcate rămâneai cu imaginea asta când plecai.
 • În rest, doar de bine.

Dacă anul trecut am fost la Rock in Vienna, anul acest am încercat Nova Rock tot în Austria și mi-a plăcut. A fost o experiență foarte faină și diferită față de concertele din România, la un nivel mult mai sus. Dacă ar fi să recomand dintre cele 2 un festival, Rock in Vienna a fost mai mult un festival de zi, iar la Nova Rock am simțit cu adevărat spiritul acela de festival de 4 zile cu toate aspectele. Dacă vrei ceva mai mult, recomand Nova Rock.

Topul meu de concerte: Disturbed, Red Hot Chilli Peppers, Korn, Alice Cooper, Volbeat. Toate concertele au fost foarte bune, iar acest top este unul pur subiectiv.

La anul o să merg la un festival în altă țară. Ce festival recomandați? 😀

Rock on, friends!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.