Skip to content
Metallica Bucharest 2019 Teodoraneagu.ro

Cum a fost la Metallica la București – 2019 WorldWired Tour

Metallica este și va fi în continuare o trupă de suflet pe care aș mai vedea-o oricând.

Am fost la concertul susținut de Metallica pe Arena Națională din București și am fost foarte încântată de prestația trupei.

Deși este a patra oară când americanii legendari vin în România, eu i-am văzut prima dată în 2015 la festivalul Rock In Vienna, alături de Muse, Limp Bizkit, Kiss, Sabaton și alții.

Metallica – “Worldwired Tour 2019”

În deschiderea Metallica au cântat trupele Bokassa și Ghost. Eu am ajuns pe Arena când cântau norvegienii de la Bokassa și erau pe punctul de a incheia concertul. Astfel că am prins vreo 2 piese de final și nu am apucat să îmi fac o opinie despre ei sau să mă convertesc în fana lor. Poate data viitoare.

Ghost: Măști, rock și povești

Mă bucur că i-am prins în concert pe suedezii de la Ghost. Știam câteva melodii de la ei și eram curioasă să îi văd live. Au fost interesanți.

Știai că au câștigat în 2015 premiul Grammy la categoria BEST METAL PERFORMANCE?

Metallica: Hardwired… to Self-Destruct

Înainte să înceapă Metallica să cânte, stadionul s-a umplut. Organizatorii au anunțat cifra de 50.244 spectatori.

Melodia care a dat startul spectacolului a fost clasica The Ecstasy of Gold de la Ennio Morricone, melodie care este folosită de Metallica în concerte din 1983.

Metallica Bucuresti 2019 Teodoraneagu

Ăsta este momentul în care simți emoția tuturor de pe stadion.

Știi că începe. Și a început în forță cu melodia Hardwired de pe noul album.

Ne-au ținut un timp în forță și ne-au trecut printr-o mare parte a discografiei, piesele vechi, consacrate și cele noi, pe care lumea deja le știe: The memory remains, Enter Sandman, Nothing Else Matters, The Unforgiven, St. Anger, One, Master of Puppets, For Whom the Bell Tolls, Seek & Destroy, Moth into the Flame etc.

Tot concertul a fost o desfășurare aproape infinită de energie, forță, bass, tobe, viață și foc.

Metallica Bucuresti 2019 Teodoraneagu

James Hetfield a avut interacțiune cu publicul, a vorbit despre marea familie Metallica, a mulțumit că suntem acolo și că îi susținem de atâția ani.

Lars a menționat celelalte concerte susținute în România, fiind a patra oară când cântă la noi.

Nu voi scrie mii de cuvinte despre cum a fost concertul, deși aș putea face asta. Nu am 1000 de poze sau filmări, am făcut câteva ca să le am amintire. Aici este un mic preview, atât am filmat.

Pe scurt, a fost un concert pentru care a meritat drumul Cluj -București, o cazare cu furnici pe jos, aglomerația, căldura sufocantă.

Am găsit un video pe Youtube (aici) cu cele mai frumoase momente de la concert. Calitate bună:

Pe mine m-a prins noul album, l-am ascultat de multe ori și chiar îmi place.

Altele despre concert

  • Drumul Cluj-București a fost foarte lung și cu coloane. Am ajuns destul de greu în București din Cluj și nu aș vrea să repet experiența în curând. Data viitoare sper să prind bilete în altă țară/ alt oraș și să combin cu o mini-vacanță, road trip/ city-break.
  • Cozile clasice de la bere/ apă au fost prezente. În jur de 20 minute așteptai.
  • IMPORTANT: Metallica s-a alăturat inițiativei Noi Facem Un Spital și a donat 250.000 euro pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.
  • Robert Trujillo, bassistul, a cântat cu vocea piesa De vei pleca de la Iris. A fost un moment frumos, foarte bine primit de public.

Membrii trupei Metallica sunt: James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) și Robert Trujillo (bass).

Mulțumim, Metallica!

1 thought on “Cum a fost la Metallica la București – 2019 WorldWired Tour”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.