Skip to content

Concertul Urma din Euphoria Music Hall

Articol publicat pe FlipFlop.

Formația Urma a lăsat cu siguranță urme în sufletele celor care au fost aseară în Euphoria Music Hall. 

The simple things

Întotdeauna se spune că lucrurile simple ne fac fericiți. Un zâmbet sincer, o cafea, alături de o muzică frumoasă care ne face să închidem ochii.

Mulți dintre cei prezenți aseară la concert aveau ochii închiși. Se bucurau de fiecare acord, de intensitatea vocii lui Mani Gutău, de saxofonul și flautul lui Luis Angel Palomino, de notele superbe care se auzeau de la bassul lui Sorin Erhan, de varietățile tobei lui Dominic Csergo și de sunetele orientale provocate de tobele lui Ati Panaitescu.

Toate aceste lucruri aparent simple au provocat publicul să închidă ochii, să se simtă bine și să interacționeze cu formația.

The perfect spot

Frumoasa relație cu publicul, deschiderea către acesta este unul dintre atuurile formației Urma. Puține formații reușesc să mențină o interacțiune constantă cu publicul prezent, dar ei lasă o urmă frumoasă și la capitolul acesta.

Așadar, Mani Gutău la voce și chitară electro-acustică este cel care interacționează cel mai mult cu publicul, iar publicul apreciază momentele în care solistul coboară de pe scenă, cântă din mijlocul oamenilor și le dă ocazia și lor să cânte la microfonul lui. Așa da relație cu publicul!

How long does it take

Cât de mult îi ia unei trupe să satisfacă pe fiecare om prezent în sala de concerte? Poate unele formații nu reușesc niciodată în totalitate, dar pentru Urma nu pare cel mai greu „task”, deoarece încă de la primele acorduri publicul era mulțumit și se bucura de concertul Urma intr-o frumoasă seara de sâmbătă.

Cu un public foarte receptiv, cu versurile pe buzele fiecăruia, cu voie bună și poftă de muzică bună-cam așa arăta situația aseară în Euphoria Music Hall.

Buy me with a coffee

Ce mult ne mai place cafeaua. Unii dintre noi ne-am lăsa cumpărați cu o cafea. Cafeaua este încă unul dintre lucrurile de la categoria The simple things care ne fac fericiți. O cafea de dimineață întregită cu melodia aceasta atât de sugestivă, simplă, dar plină de însemnătate-Buy me with a coffee. Această melodie este cea mai cunoscută și cea mai așteptată a celor 6 mușchetari ai muzicii bune. A fost cântată la primul bis, inițial doar acustic, apoi s-au alăturat toți membrii formației pe rând. Deși melodia a fost ascultată la o bere, a fost primită perfect și a făcut o diferență pentru orele din zi în care nu am ascultat piesa live.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=wzvJW9SrB-M]

Sloganul barului Euphoria Music Hall sună așa: Live is live! În opinia mea, un concert live nu se poate compara cu ascultarea muzicii respective acasă. La un concert emoțiile sunt percepute altfel, muzica e altfel și ai ocazia să socializezi și să îi cunoști mai bine pe membrii unei formații. Rezultă că sloganul este foarte bine întemeiat și ne instigă să mergem cât mai mult la concerte, în loc să spunem că putem sta acasă și să ascultăm de pe internet.

După concertul de aseară, mă simt mai aproape de cei de la Urma, îi apreciez mult mai mult ca artiști și cred cu tărie că fiecare om din formație este cel mai bun în ceea ce face pe scenă. Solo-ul incredibil de tobe al lui Dominic Csergo m-a făcut să zâmbesc din tot sufletul, sunetele bassului dau o „aromă”extrem de bună compoziției, iar vocea puternică și totodată sensibilă a lui Mani, alături de celelalte „ingrediente” formează un tot unitar, aș putea spune aproape de perfecțiune muzicală.

Urma-o formație completă, formată din artiști care ar trebui să facă întotdeauna ceea ce știu cel mai bine și ceea ce le place!

Adică…Cine iubește și lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă!

Fotografii de la concert puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.