Skip to content

Cele mai….superstiții

Căutam aseară superstiții pe care să nu le știu deja pentru articolul ăsta și am găsit cele mai stupide  (in)credibile 2 superstiții.

Împrumută o verighetă

Dacă ești nemăritată, trebuie să împrumuți o verighetă și să o porți de Anul Nou pe al treilea deget de la mâna stângă. Așa îl vei visa pe viitorul soț. De asemenea, același vis va apărea dacă tai o frânghie deasupra pernei când mergi la culcare, de Anul Nou.

Dar dacă greșești și pui frânghia în jurul gâtului din cauză că ai băut prea mult și ești tristă că nu ai pe nimeni cu care să imparți perna și plapuma? 🙂

Se mai spune ca primul om care ne va trece pragul casei in prima zi din noul an ne va influenta tot anul. Persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, in timp ce cele brunete aduc noroc. La fel, daca aceasta prima persoana care intra in casa ta este barbat e cu noroc, iar daca e femeie, poartă ghinion.

DSCF3152-1Dar dacă persoana respectivă este blondă sau roșcată și locuiește singură sau cu altă persoana cu aceeași culoare a părului?  Înseamnă că de anul nou trebuie să vină neaparat cu cineva acasă?

Nu știu ce părere aveți voi despre superstiții, dar unele sunt chiar exagerate și chiar tind să cred că lumea nu e chiar așa de neinspirată încât să creadă în toate chestiile astea.

Tradiții populare dom’le 🙂

În altă ordine de idei, nu mă agit eu pentru superstiții și nici voi nu ar trebui.

Va doresc un an nou prosper, mai fericit și să aveți o listă de ralizări de 2 ori mai lungă decât cea de anul ăsta! 😀

PS: Oare dacă nu am lenjerie roșie de revelion, dar am o rochie roșie și compnesez cu un sutien roșu se pune? Sunt superstițioasă? Nu o să mă deoache nimeni? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.