Skip to content

Bloggeri, ocupați Piața Muzeului!

Anul trecut am fost voluntară la două festivaluri din Cluj-Napoca: la festivalul Comedy Cluj și la Zilele Clujului.

Citeam zilele trecute că bloggerii clujeni vor să organizeze ceva de zilele orașului. Acestea se desfășoară din 25 mai până în 1 iunie.

Nu o mai lungesc cu vorba și vă scriu cam la ce m-am gândit.

În primul rând, eu știu că bloggerii pot face multe. Anul trecut super frigăruia a prins foarte bine și a fost un eveniment încununat de succes.

Dar din câte știu eu, ăsta a fost singurul eveniment organizat de bloggeri.

Așa că eu propun ca bloggerii să organizeze ceva mai mult decât atât  în ziua de 27 mai  pentru că este duminică și este mai ușor pentru toată lumea să ajungă. Aș spune ca evenimentele organizate să fie în Piața Muzeului deoarece este un punct bun în centrul orașului și este și aproape de Camino. Bloggeri, ocupați Piața Muzeului!

1. Nu știu câți dintre voi știu că miercuri a fost lansată cartea de benzi desenate denumită: Urban Comics made in Cluj.

Am fost la vernisaj, am luat câteva interviuri, urmează un reportaj pe tema asta și mi-a plăcut foarte mult și cred că oamenii ăștia talentați trebuie să fie cumva promovați. Asta și pentru că această carte editată de ei are povești interesante și foarte fain desenate și mai ales merită să precizez faptul că povestirile sunt pe fundalul Clujului. Propun ca acel panou care se vede în fotografiile de la linkul de mai sus să apară în Piața Muzeului, adică să alegem câteva dintre desenele mai amuzante și reprezentative pentru oraș și să fie puse. Sau să fie afișate prin oraș.

Ceva de genul:

Oamenii care au făcut cartea de benzi desenate sunt foarte deschiși și sunt dispusă să vorbesc cu ei și să le propun. Preview-uri din carte găsiți aici (și eu am cartea)

2. Am citit aici la Groparu Andrei Palatkas a propus ceva interesant:

Propun (la modul cel mai serios) sa facem prima poza de 50 sau 100 Gigapixeli a Clujului. Ar fi un record in Romania. ca si proof of concept am facut cateva poze de genul aici: http://gigapan.org/gigapans/100944 si aici http://gigapan.org/gigapans/100389# Puteti da zoom sa vedeti detalii. Aceste panorame au 1Gpx si respectiv 200Mpx, ei imaginati-va ce detaliu ar avea o panorama de 100 Gpx a Clujului . ia uitati-va cum arata Londra la 80Gpx http://www.360cities.net/london-photo-en.html. Si daca se aproba ma ofer sa coordonez proiectul ;)

Eu votez cu această idee pentru că mi se pare una bună și aș vedea panorama Clujului undeva mare în Piața Unirii sau în Piața Muzeului sau oriunde în oraș, unde se găsește locul potrivit și să rămână acolo, nu doar de  zilele orașului.

3. Propun ca ziua care este preluată de bloggeri să aibă și un slogan de genul: Bloggerii ocupă Piața Muzeului. Bloggerii se implică în Cluj etc.

4. În acest moment foarte multă lume privește emisiunea Românii au talent. Clujul are talent, nu?

Deși nu este o idee originală, mi-ar plăcea și cred că ar avea un succes mare un spectacol de acest gen în Piața Unirii, iar dacă nu se poate acolo Piața Muzeului e perfectă. Eu văd acest spectacol ca fiind interactiv deoarece Clujul are multe talente care nu s-au prezentat la celebra emsiune de la Pro TV.

Așa că dacă tot avem 4 oameni în Cluj care au ajuns departe la Vocea României și la Românii au talent ( Aminda, Dragoș Chircu, Aldo Blaga și Cristian Gog) de ce nu facem ceva în privința asta? Ei au asigura un show de zile mari, dar și restul oamenilor talentați.

5. Pe lângă toate aceste evenimente, ar merge și ceva bun de mâncare. Așa că pe stilul frigăruiei putem face și anul ăsta ceva. De ce să zicem că e expirată ideea? Putem să o adaptăm, iar asta cu scopuri nobile, că doar suntem oameni buni nu? Clujul are suflet ori ba? 🙂

Așa că propun să nu renunțăm la faza cu mâncarea, să ne adunăm mai mulți să gătim prăjituri sau ceva gen mămăliguță cu carne în sos, ceva tradițional. Acestea ar trebui să fie vândute pe sume micuțe, iar banii să meargă din nou la un centru de copiii să ajutăm și anul acesta. Desigur că sperăm să ne bazăm pe ajutorul și coordonarea lui Adrian Hădean.

5. Referitor la muzică, eu merg foarte des la concerte și de multe ori merg la concerte susținute de formații clujene. E necesar să promovăm formațiile cu potențial, așa că pe lângă Iris, Compact și cine va mai veni să cânte de zilele Clujului, insist ca unele formații clujene și de ce nu, din Transilvania, să fie prezente pe scenele festivalului. Mi-ar plăcea mult să îi văd pe Grimus, Urma, Natif, Blood Print, Mara Bisziok, Mirona, Mute, Mojo Barrel, Plenty din Sibiu și altele, mai updatez lista. (Byron ș.a)

6. Una dintre acțiunile importante a avut loc anul acesta cu inițiațiva lui Andrei Aroneț de a salva unul dintre cele mai frumoase și importante muzee ale Clujului. Mai ales că vor fi zilele Clujului, nu trebuie să fie uitată această campania a lui de a Salva Muzeul Farmaciei. Propun să se mai facă un eveniment în interiorul muzeului prin care sunt sigură că vor fi aduse și mai multe persoane, deoarece în acele zile toată lumea va fi prin centru să vadă ce se întâmplă în orașul lor, astfel, văzând coadă la muzeu vor fi curioși să intre și să îl viziteze.

De asemenea, referitor la împânzirea orașului cu imagini reprezentative, nu cred că sunt foarte mulți care să nu fi văzut fotografiile realizate de ingenioșii de la Vitrina Advertising. Acelea chiar merită să fie expuse undeva. Aici  le puteți vedea.

Recunoașteți Muzeul Farmaciei 🙂 ? (Fotografie via Vitrina Advertising)

După cum vedeți, nu sunt idei foarte originale, ci adaptate, care mai trebuie dezvoltate mult și pe care chiar mi-ar placea să le văd.

Dacă nu este nici una de realizat, vă zic de acum că dacă aveți vreo idee, eu sunt dispusă să vă ajut cu tot ce pot. Cu contactarea oamenilor, cu vorbitul, cu orice ține de organizare și credeți că pot ajuta. Spor și să ne auzim cu bine! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.