Skip to content

Alex Revenco (Jurnalul.ro): Venirea Peninsulei la Cluj nu mi se pare o idee foarte inspirată

DSCF1253În timp ce cântau Marky Ramone’s Blitzkrieg la Festivalul Peninsula, făceam fotografii publicului. I-am făcut poze acestui domn și în timp ce mă îndreptam spre el ca să îi arăt fotografia și să intru în vorbă cu el (mi se părea interesant), am aflat de la Tibi că el este Alex Revenco de la Jurnalul Național. Nu îi știam chipul.

Așa că i-am luat un interviu spontan și am avut o discuție interesantă despre muzică și concerte, dar discuția nu este chiar toată aici.

Vă las cu o parte, iar restul țin pentru mine.

Peninsula este la a XI-a ediție. De câte ori ați fost la festival?

La Peninsula am fost de fiecare dată când m-a interesat ceva. În general merg la tot ce mă interesează în București. Ca să plec din București este o problemă și atunci când este ceva foarte inteersant mă duc.

Am fost la Peninsula când era la Târgu Mureș, când din punctul meu de vedere era mult mai bine și din punctul multora de vedere.

Peninsula38Am fost de mai multe ori: am fost pentru Korn, Nine Inch Nails, Omega, Europe. Anul trecut nu am fost pentru că pe Iggy Pop l-am văzut de două ori în Anglia și el ar fi fost atracția. Dar în acelaşi timp mai ceva în altă parte și am fost acolo.

 Nu prea merg în afara Bucureștiului exceptând ArtMania care este pe două zile, dar 3, 4 zile nici nu pot să plec din București decât dacă este ceva care chiar să mă intereseze.

 De ce ați ales să veniți anul acesta la ediția din Cluj-Napoca?

Anul ăsta am venit pentru Marky Ramone’s Blitzkrieg și Ska-P. Din toată lista, chiar dacă ar fi fost să vină Kaiser Chiefs sau Dragonforce, nu m-ar fi interesat. Pe Kaiser Chiefs îi știu, Dragonforce sunt ok, dar nu mă deplasez pentru ei.

Peninsula34 Am venit pentru Marky Ramone’s Blitzkrieg pe care i-am mai văzut de 3 ori în București, dar aici a fost cel mai bun show și pentru că publicul a fost fabulos, a fost multă lume care probabil i-au văzut pentru prima oară și e vorba de piesele formației The Ramones, care sunt absolut fabuloase și sunt istorie.

 Ele sunt cântate într-o manieră foarte profi după cum am văzut, nici Marky, nici ceilalți nu stau de povești: „vă simteți bine”, „palmele sus” și alte faze de genul acesta.

DSCF1245 Ei pur si simplu cântă și au reușit aproape să isterizeze publicul, mai ales din ce s-a văzut din partea dreaptă. Pentru că este o muzică directă, sinceră, frumoasă, cu versuri excelente. Concertul a fost foarte frumos.

 Ska-P este o trupă importantă, dar cred că le va fi foarte greu după Marky Ramone pentru că este un personaj de legendă, un supraviețuitor.

Cum vi s-a părut atmosfera festivalului Peninsula?

În general, pentru prima ediție bănuiesc că mulți din Cluj sunt bucuroși pentru ce se întâmplă, în sensul că un festival de renume vine aproape de orașul lor, dar lume puțină. Am auzit de la artiști de probleme cu plata, deci nu este ce trebuie. Peninsula41Înainte de a veni la scena mare, am fost la celelalte două scene înspre care mă voi îndrepta după recitalul celor de la Ska-P: Cluj Rocks Stage și Kiss Arena.

La Rocks Stage mă duc pentru Niște Băieți și Diamonds are Forever. Am vrut să ajung și la White Walls, dar s-au suprapus cu Ska-P.

Mulți oameni s-au plâns de sonorizare. Cum vi s-a părut?

Asta este o altă prostie. La Târgu Mureș nu era așa. Scenele erau îndreptate foarte bine. Aici este o tâmpenie de muzică „bumți bumți” care te bate la cap tot timpul, inclusiv când se cântă. În partea cealaltă sunt scenele una lângă cealaltă și în pauze se aude ce se întâmplă la celelalte scene. Este organizare proastă.

Venirea Peninsulei la Cluj nu mi se pare o idee foarte inspirată. La Târgu Mureș măcar era în oraș festivalul, toți cei care aveau brățara de festival aveau intrare gratuită la ștrand, era cu totul altfel.

Părerea mea este că a fost un început trist, prost organizat. O mulţime de trupe se plâng că nu au fost plătite.

Dovada că aici nu este foarte bine este publicul, care nu este numeros cum era la Târgu Mureș. Ska-P și Marky Ramone’s Blitzkrieg sunt pentru cunoscători. Trupele aduse anul acesta nu se compară cu anii trecuţi: Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop şi cine a mai fost.

Alex Revenco a scris despre Peninsula aici și a folosit două dintre fotografiile mele. Mulțumesc încă o dată. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.