Skip to content

Ziua 3 de la Rock The City

…ziua principală pentru aproape toată lumea, deoarece în program au fost puse formațiile mari: Ugly Kid Joe, WIthin Temptation, The Cult, Evanescence, Guns ‘n’ Roses.

Pentru mine a fost o zi bună. Axl Rose a venit pe scenă cu formația cu o întârziere mică, a cântat aproape 3 ore și a fost superb. Din păcate pentru prietenele mele dornice de a mă vedea plângând, nu am făcut-o.

Dar să nu încep cu finalul.

MI-e rușine să spun că am ratat primele 2 formații. Așa e când depinzi de un grup, dar știu deja că nu o scuză prea bună.

La pensiune m-am întâlnit în fiecare zi cu Ovidiu Lipan Țăndărică și am vorbit cu el de câteva ori, doar stătea la cafea lângă noi. MI-a dat mailul lui, mi-a arătat unde locuiește și ne-a dat indicații pentru a merge să mâncăm undeva unde am mâncat cea mai bună pizza, cu cea mai bună brânză. Am luat cartea de vizită și am plecat lihniți spre concerte.

Concertele noastre dragi din mijlocul zilei. Adică în București, în parcarea de la Romexpo, la ora 14, 15 să stai în căldură, înghesuială (sau nu, depinde unde stăteai) și să fii îmbrăcat în negru și să sari într-una.

Concertul celor de la Evanescence  a fost unul reușit, din punctul meu de vedere. Amy Lee ne-a demonstrat live că are o voce foarte bună, puternică, melodioasă și a avut și o prestație faină. A comunicat cu publicul, a cântat și la clape.

Cred că toată lumea aștepta melodiile lor cele mai cunoscute. Și acestea au fost cântate foarte bine, doar că a fost puțin ciudat să cânte singură melodia Bring me to life, fără vocea masculină. Per total, o reprezentație foarte bună care consider că i-a mulțumit pe fanii lor.

Are o voce femeia asta…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ocV28SmJbYQ]

Apoi Guns ‘n’ Roses. Deși acum toată lumea are păreri împărțite despre această formație și au ideea că dacă Slash nu mai este în formație, aceștia nu mai există. Sincer, eu chiar am vrut să îi ascult live, să văd showul, să mă bucur de melodiile pe care le-am auzit de când eram mică la magnetofonul cu benzi.

Ce contează dacă nu mai este Slash în formație? Până la urmă, atâția chitariști și alți muzicieni din alte formații au părăsit formațiile cu care au devenit consacrați și și-au făcut o altă viață. Nu pot să fie legați tot timpul de aceeași formație, oamenii trebuie să avanseze dacă asta simt, dacă nu mai merg treburile cum mergeau au nevoie de o schimbare.

Atâta timp cât chitariștii actuali au demonstrat că pot face ceea ce făcea și Slash ( în afară de look-ul său cu ocelarii de soare și părul pe față) atâta timp cât fac spectacol și au solo-uri incredibile, din punctul meu de vedere, pentru mine este în regulă. Nu pot să fiu absurdă și să nu mai ascult unele melodii doar pentru că cineva nu mai este în formație, asta atâta timp cât nu se întâmplă cum se întâmplă la formația Queen acum. Atâta timp cât tot Axl este vocalistul, formația Guns ‘n’ Roses este Guns ‘n’ Roses.

Când Axl nu va mai putea cânta sau nu va mai fi în viață, nu mi s-ar părea normal ca altcineva să îi ia locul și să continue formația.

Am ajuns cam departe  și aș mai avea multe de scris pe tema asta, dar nu acum, nu aici.

Revenind la spectacolul făcut de Guns ‘n’ Roses 🙂 ei au cântat aproape 3 ore.

3 ore în care m-am simțit foarte bine, am urlat, am cântat. Cel mai mult mi-am dorit sa aud Civil War, evident Sweet child o’ mine și Patience și le-au cântat.

Partea cea mai nasoală a concertului a fost mirosul care venea de la toaletele ecologice. Din cauza asta a trebuit să mergem tot mai în spate și s-a mai golit în față. Nu puteai să stai, riscai să vomiți în timp ce cântai Don’t cry .

Ok, am stabilit. Pentru mine a fost foarte fain să fiu acolo și să îi ascult, să îl văd pe Axl cum fuge, să ascult cum cântă oamenii ăștia fără oprire aproape 3 ore, să văd cum dispare Axl un minut și apare cu alte haine și altă pălărie.

A fost un spectacol bun.

Pe de altă parte, referitor la organizare…mi-aș dori să nu mai merg la concerte la Romexpo, nu mi-a plăcut locația deloc, praful care se ridica când săreai un pic, jetoanele pe care le cumpărai doar la intrare, ar fi putut să mai pună o cabină și în partea opusă. Prețurile nici atât. Concertele la ora 15 în căldura aia…

Nici nu mi-a plăcut faptul că la intrare m-au obligat să îmi arunc gelul dezinfectant pentru mâini. Ăla cu ce mai deranja? Dacă tot nu aveam apă cu care să ne spălăm când ieșeam de la toalete, măcar cu 50 ml de gel transaprent mă puteau lăsa, că nu i-l dădeam lui Axl în ochi.

Asta este. Sper că la anul va fi mai bine cu eventual o altă locație, alte condiții, formații bune și un program mai bine făcut.

Altfel…rock on! m/

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE]

PS: Multumesc Teo (alte cuvinte despre festival găsiți și la ea)  ca m-ai lăsat să fac câteva fotografii, am suferit un pic că nu puteam avea aparatul meu foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.