Skip to content

Tigrul de la Sibiu este trist…

Astăzi am fost la o plimbare în Grădina Zoologică din Sibiu.

M-am bucurat că am putut merge azi, deoarece eram foarte curioasă care este situația pe acolo după marele scandal cu uciderea tigroaicei  care a evadat din cauza neatenției unui îngrijitor.(l-am văzut și pe puiul ei, singurul tigru care a mai rămas despre care scriu mai jos.)

Nu am mai fost de ceva vreme pe acolo și am hotărât cu o prietenă să mergem să vedem cum mai este.

Am avut surpriza să vedem câteva animale pe care nu le-am mai văzut și să vedem cât de pufoasă este o cămilă cu două cocoașe.

Am văzut și cât de leneși, pufoși și drăguți sunt urșii, iar unul mi-a stârnit râsul deoarece stătea exact cum stă un covor (din acela pe care îl urăsc) cu urs cu cap. Nu pot suporta covoarele de genul.

Arată destul de frumos grădina comparativ cu anii trecuți, când lupii și urșii stăteau în cuști extrem de mici, de câțiva metri pătrați și desigur că mirosea îngrozitor. Acum au mai mult spațiu și nu mai sunt închiși în cuști mici, ci sunt spații mai largi care imită într-o anumită măsură habitatul lor.

După ce am tot analizat fiecare cușcă si animal în parte, am ajuns la Baghera, singurul tigru care a mai rămas, după împușcarea mamei sale-Mihaela în data de 13 decembrie 2011.

Tigrii erau o reală atracție pentru toată lumea, fiind exemplare rare, în pericol de dispariție.

De o frumusețe extraordinară, singurul tigru care a mai rămas la Grădina Zoologică din Sibiu este trist.

Extrem de trist. Oricât te uitai la el și voiai să zâmbești nu puteai.

Tigrul este privit de mulți ochi curioși, dar el este singur. Mama lui a fost împușcată, el este închis într-un țarc care se vrea a imita habitatul lui natural, dar el este tot singur și atât de frumos… Toată lumea care îl privea parcă îi simțea singurătatea și tristețea.

Stătea tolănit, fără chef de nimic și cu privirea parcă pierdută.

Poate vă gândiți că exagerez, dar trebuie să îl observi ca să înțelegi.

PS: Până acum citeam că o să fie trimis la o altă grădină zoologică, dar conform Ora De Sibiu, o tigroaică va fi trimisă de la Grădina Zoologică din Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.