Skip to content

„Rock de Sibiu” la revelionul artistilor

Din decembrie până acum am fost la 3 revelioane: revelionul presei din Cluj, revelionul din 31 decembrie și la revelionul artiștilor din Sibiu.

Dani duskLa toate m-am simtit foarte bine, dar aș vrea să scriu mai multe despre revelionul artiștilor din Sibiu. La acest eveniment au cântat 12 formații ca pe bandă rulantă.

Am observat că în Sibiu sunt foarte mulți muzicieni care cântă bine, pe plan local sunt cunoscuți de un cerc destul de restrâns de oameni, dar cam atât.

Nu înțeleg de ce nu merg mai departe. De ce majoritatea rămân doar în Sibiu, au foarte puține concerte și cântă la 2 formații?

Ce ar trebui să se facă în cazul acesta?

Din punctul meu de vedere ar trebui să treacă la etapa următoare. Să mai scadă din coveruri și să își facă piesele lor, piese care o să le caracterizeze stilul și cu care pot înainta în „cariera”.

Apoi eu cred că ar trebui să aibă câteva înregistrări bune și  să le trimită la toate cluburile din țară, dar și la radiouri. Nu se știe cui o să îi placă melodiile tale și te poate promova, așa mai dai un interviu, cineva mai distribuie și uite așa, încetul cu incetul o să ai ocazia să mai ieși din Sibiu.

Am câțiva amici care au fost până acum în multe trupe și tot timpul când ajung la concerte îi văd pe ei cântând în 2, 3 formații.

Asta înseamnă că nu sunt chiar atât de mulți muzicieni in Sibiu cum am presupus inițial sau doar că sunt conștienți că nu se pot dedica doar muzicii dacă vor să aibă și pâine pe masă?

Câteva dintre formațiile care au cântat în Oldies Pub Sibiu sunt deja cunoscute în Sibiu, dar au fost câteva formații noi, cu membri care au mai cântat și în alte formații deja sau nu.

Una dintre formațiile care a fost foarte așteptată de cei prezenți a fost I’m The Trip. Ei au fost primii care au știu cum să se poarte cu publicul, cum să ii incite, să îi facă să se bucure de muzică, deși sunt o trupă foarte „tânără”. Celelate formații care au mai avut concerte și cu alte ocazii parcă erau prima oară pe scenă. Fără interacțiune prea multă cu publicul, și-au cântat timide piesele și au coborât de pe scenă.

I’m The Trip au fost altfel, gura aia de aer de care a avut lumea nevoie. Cu energie, sunet bun, dar și cu multe de învățat pe viitor. Dar sunt tineri, le place ceea ce fac și cred că au un viitor frumos care îi așteaptă. Numai să nu uite că fără muncă nu se poate.

O altă formație care a fost o surpriză pentru mine a fost Motor Act, o formație tribut Motorhead, care a sunat chiar bine. Solistul are o voce diferită și cântă la bass, după modelul lui Lemmy.

Am luat și un interviu unuia dintre membrii formației EvergreeD, formație care există din 1998 și care abordează un gen muzical mai greu și mai întunecat.

Când au urcat ei pe scenă deja alt public a fost vizat din cauza genului muzical abordat care nu este pe placul tuturor oamenilor. Dar spre surprinderea mea publicul a reacționat foarte bine după toate formațiile care deja și-au incheiat recitalul. Au dat din cap și s-au lăsat duși și mai tare de valul muzicii metal, de chitarele mult mai distorsionate și de sunetele guturale ale solistului.

Nu o să uit nici de formațiile Onenightstand și de Just Another Friday (J.A.F) care au nevoie de și mai multă pasiune, muncă, promovare și totul va fi bine. 😀

Aici este o filmare cu concertul formației Onenightstand.

http://www.youtube.com/watch?v=DPJ-giqhzNk

Cât de frumos ar fi ca mereu să fie concerte și în SIbiu, să ajungi în oraș și să ai ce face într-un loc atât de frumos și cu mult potențial cultural și muzical. Din păcate, cineva îmi explica că nu sunt locuri cu sonorizare foarte bună și poate de aceea nu sunt foarte multe concerte.

Oricum lucrurile merg pe un drum bun din punctul meu de vedere pentru că sunt  vizibil mai multe evenimente faine.

Revelionul Artiștilor a fost un eveniment reușit pentru că a dat ocazia formațiilor din Sibiu să cânte. Să iasă din studiourile unde repetă și să se facă auziți.

Și ne-a plăcut! Ne-am simțit bine, am avut nevoie să vedem live pe cele mai noi formații din Sibiu și să le urăm succes.

Clubul a fost plin, ceea ce înseamnă că oamenii au vrut un astfel de eveniment și probabil că  o să mai vină și la altele de genul acesta.

Mai spun doar atât: cântați, nu vă lăsați! Încercați să faceți tot ce puteți ca să mergeți mai departe! 😀

Ce ziceți să organizăm ceva sub genericul Rock de Sibiu unde să fie reuniți toți muzicienii din orașul nostru? Eu o sa contactez cativa patroni de baruri si o sa le propun.

Evenimentul ar putea fi un concurs care sa reuneasca toate formatiile sau un mini festival rock. Deja “coc” un eveniment, o sa incerc sa vad ce iese. Cine s-ar baga la promovat/ ajutor pentru a face ceva si cu “roacherii” nostri sibieni?

Keep rocking’!

PS: Toate fotografiile cu formațiile sunt aici, pe DailyShot.

5 thoughts on “„Rock de Sibiu” la revelionul artistilor”

 1. Teodora, ai atins cateva corzi sensibile desi in linii mari ai sinstetizat corect ce s-a intamplat la Oldies, loc in care an de an ne adunam cu ocazia Revelionului Artistilor, mai sus mentionat.
  Un alt loc in care deja s-au facut 2 editii de festival de muzica, este clubul Bohemian Flow (vezi Rock’n Toamna sau 1 Mai Rock Festival).
  Drept este si ca sunt putine locatii in Sibiu ce pot asigura un minim de “conform tehnic” necesar desfasurarii in bune conditii a unui concert live.
  Se mai canta si in Music Pub si in Imperium Pub sau R&B Pub.
  Corzile sensibile le-ai atins vis-a-vis de promovarea trupelor :)..acolo in toata Romania e problema…iar daca vorbim de radiouri…:) da tu o piesa a unei trupe tinere, unui radio sa ti-o promoveze… si sa cuantizam rata de succes 🙂

  1. Da știu că am atins ceva sensibil, dar tot degeaba. Eu fac ce pot pentru a promova muzica făcută de români, îmi place muzica bună și o dau mai departe.
   Dar ce crezi că poți să pierzi dacă trimiti melodia unor radiouri locale care au nevoie de muzică și chiar dacă nu o să dea melodia respectivă tu nu ai pierdut nimic prin faptul că o consideri bună și ai trimis-o. Poate te vor contacta pentru altceva. Poate vor un interviu.
   Nu se știe. Ideea este că nu ai ce pierde 🙂
   Stiu de evenimentele din Bohemian Flow, bravo lor, ma bucur cand sunt concerte desi nu pot sa fiu acolo. Daca era si mai mare era pefect, dar macar aveti unde sa mai cantati, e ok.
   Rock on! \m/

   1. SI mă bucur că patronul de acolo e rocker probabil și că mai organizează evenimente! Am văzut că a adus tot felul de trupe acolo, dar și party-uri faine 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.