Skip to content

Nu stați în casă! Evenimentele vă așteaptă!

   Luna mai este una dintre preferatele mele din mai multe motive.

  1. Unul dintre ele este vremea de afară, care în mod normal, este extrem de frumoasă. Ieri chiar a fost o zi bună pentru a sta în Parcul Central, lângă lac, sau oriunde te simți bine și unde ai posibilitatea.
  2. Un alt motiv, tot legat de natură, iubesc luna mai pentru că este plin de liliac.
  3. Mai, a cincea lună din an, este una potrivită pentru organizarea multor festivaluri. Câteva exemple care îmi vin în cap sunt Festivalul LuminiiFestivalul Internațional de Jazz de la Sibiu (8-15 mai), festivalul Lucian Blaga, Zilele Clujului (27 mai-3 iunie) etc.

Festivalul Luminii a fost reprogramat în Cluj din cauza condițiilor meteo. Așa că aștept noaptea de sâmbătă 21 mai, ca să redescopăr bucuria lucrurilor mărunte 🙂

Din păcate pentru mine, nu pot ajunge deloc la Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu…aceasta fiind prima oară după câțiva ani în care am avut marea plăcere de a fi acolo, ascultându-i pe marii artiști prezenți. Dar asta este, încerc să compensez cu evenimentele la care voi merge în Cluj-Napoca.

  • Dacă tot este săptămâna voluntariatului, m-am înscris la voluntariat pentru Zilele Clujului, aceasta fiind prima ediție. O să vedem ce va ieși, ținând cont că vine sesiunea de examene…
  • Din 12-14 mai are loc cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional Lucian Blaga – 50 de ani de posteritate blagiană.

Așadar, astăzi, vineri, 13 mai  la Sala Tonitza a Muzeului de Artă de la ora 10 – Recital de poezie (moderator: Ion Cristofor) iar de la ora 13– Premiile Festivalului (în prezenţa domnului Sorin Apostu, Primarul Municipiului Cluj-Napoca) şi premiile Concursului Recitindu-l pe Lucian Blaga lansat de Societate (cu sprijinul Băncii Transilvania).

La ora 14–cocktail (Rest. Victoria) şi continuarea recitalului.

  • Sâmbătă are loc Noaptea Dependenților de Trailere, organizat de  Asociatia “Doua Minute” în Irish Music Pub.Acesta este un eveniment care pare a fi foarte interesant, care nu trebuie sa fie evitat. Mai multe detalii găsiți aici Noaptea Dependenților de Trailere.
  • Dacă nu vă prea interesează trailerele, mai există o alternativă de a nu sta în casă și de a face ceva cultural. Tot în 14 mai este celebrată Noaptea muzeelor în peste 30 de orașe din țară. În Cluj-Napoca se pot vizita muzeele: Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeele Universităţii Babeş-Bolyai, Muzeul de Artă.
  • Sau de ce nu, o comedie noua, romaneasca  ne asteapta la Cinema Victoria: URSUL( trailer) Eu merg sambata sau duminica la film, mai ales ca am castigat mascota- un micut si dragut urs din plus. 😀
  • In materie de muzica, va fi interesant concertul Chilli Familli de sambata la sala Sporturilor Horia Demian.

Să ne vedem prin Cluj la multe evenimente.(mai sunt si altele)

Nu uitați: Zilele acestea sunt frumoase și pline de evenimente. Nu stați în casă!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-4kTei0XrCs]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.