Skip to content

Noua mea trupă Calling Memphis și primele concerte. Rock’n’roll!

Din luna iunie sunt în formația Calling Memphis și sunt fericită. Recent ne-am lansat în Cluj, deja avem programate câteva concerte și lucrăm mult. Urmează să scriu mai des despre activitatea noastră. 🙂

Primul nostru concert a fost în 25 septembrie 2016 în cadrul festivalului We are rocking the City, pe acceași scenă cu câteva trupe mai consacrate precum Bucovina, Alternosfera, Dirty Shirt, Ska-nk etc. A fost bine, am dansat, ne-am simțit bine pe scenă.

Mulțumim Andrei Albu pentru prima fotografie (featured).

Imediat după acest concert, în 1 octombrie, am avut primul nostru concert în barul Le General.

Pot să zic că a fost „delir”. Publicul a dansat încontinuu, a fost barul plin, a fost ceea ce ne-am dorit și am sperat.

Ce înseamnă Calling Memphis?

Calling Memphis înseamnă 5 persoane pasionate de muzica rock’n’roll.

calling-memphis-cluj

De la stânga spre dreapta:

Peter Urszuj – bass
Ovidiu Crișan – tobe
Teodora Neagu – voce, chitară
Attila Donca – voce, chitară
Norbert Boros – chitară solo & voce

Cum a inceput?

În toamna anului trecut (2015), s-a conturat ideea trupei Calling Memphis, în urma unei interacțiuni pozitive.

O parte din membrii trupei The BackTrackers (Atti – voce, Peter – bass si Norbi – chitara), legați de pasiunea comună pentru muzica lui Elvis Presley si importanța curentului american în cultura muzicala internațională, l-au cooptat pe Ove la tobe pentru a începe un nou proiect muzical derivat de la elementele clasice de rock n’roll, country și rockabilly, intr-un cuvant, americană.

calling-memphis-we-are-rocking-the-city-2016-1

Muzica lui Elvis Presley a insemnat si inseamnă foarte mult pentru dezvoltarea culturii rock si rock’n’roll in lume. Elvis a pus baze foarte solide în această direcție. Pe lângă piesele originale marca Elvis Presley, acesta, de-a lungul carierei, a preluat compoziții ale altor artiști din pură plăcere și pasiune pentru muzică și pentru spiritul rock n’ roll, totodataălărgind aria de răspândire a curentului.

Tradiționalism american prin modernism clujean: Calling Memphis

In 2016 trupa Calling Memphis încearcă să aducă în fața publicului spiritul rock n’roll al anilor ’50 și nu numai prin interpretari moderne ale pieselor deja consacrate introducand un plus de culoare in peisajul muzical clujean si nu numai. Piese ritmate si cu o tonalitate modernă, poate chiar într-o formă cu mai mult groove pe alocuri.

Eu m-am alăturat proiectului Calling Memphis ulterior, în luna iunie.

Cei cinci membri ai grupului provin din medii vaste ale scenei muzicale (rock, blues, country, hard rock, alternative, metal), adăugând prin acestea o tentă aparte noului proiect care are ca tinta un public vast, cunoscator sau nu, al pieselor interpretate.

Mai mult de atat, trupa propune publicului concerte tematice, piese interpretate pe trei voci și tradiționalism american prin modernism clujean, pentru că intr-un final e vorba doar si doar de Rock N’ Roll!

Acestea fiind spuse, vă aștept pe canalul nostru de Youtube aici și pe Facebook aici.

Am adăugat o categorie nouă în meniu și până ne facem site, o să scriu aici pe blog despre viitoarele evenimente.

Vă aștept la concerte! It’s all about rock’n’roll! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.