Skip to content

Noaptea Dependenților de Trailere „Pentru că lungimea nu contează”

Aseară, în Irish Music Pub, publicul cinefil a demonstrat că este dependent de trailere.

Noaptea Dependenților de Trailere” a umplut sala de evenimente din Irish Music Pub. Evenimentul a fost organizat de asociația Două minute” și a fost inspirat din Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

Asociația Două minute înseasmnă :Adi Balint zis Copăcel, Tudor Hossu zis El Patron, Vlad Gorgan zis Gorgan, Marius Zah zis Obuz și Surășan Ciprian zis Lunetă.

La ce s-au gândit organizatorii?

La o bere in oraș, le-a venit ideea să facă ceva diferit pentru cinefilii din Cluj-Napoca, astfel a luat naștere ideea de NDT.

Trailerele au rolul de a spune povestea filmului, de a arăta secvențe memorabile din film, actorii principali, toate acestea pentru a ne face să ne dorim să vedem filmul.

Se pare că publicul este interesat de industria trailerelor, deoarece foarte multe persoane au fost prezente aseară.

În sală au fost amplasate scaune, bănci și mese, toate pentru confortul publicului, care a umplut aproape fiecare loc. Într-o atmosferă cât de poate de relaxantă, cinefilul a putut savura o țigară, o bere(sau mai multe) nachos sau pizza.

Gazda evenimentului a fost Teodora Marian, o domnișoară care de fiecare dată când urca pe scenă, știa să ne destindă, să spună ceva amuzant sau pur și simplu să ne intrebe sincer: E bună berea? Popcorul e bun? Vă simțiți bine?

Înainte să înceapă trailerele, pe scenă au urcat doi membri ai asociației, Surășan Ciprian și Vlad Gorgan, care au avut rolul de prezentatori, dar și de entartaineri.

Trailerele alese de membrii asociației au fost grupate pe categorii.

Prima categorie de trailere care ne-a fost prezentată a fost categoria de Desene animate.

Surășan Ciprian a avut grijă să ne informeze că Paul McCartney spunea ”desenele nu sunt doar pentru copii, ci și pentru adulții care se droghează.”

Din punctul meu de vedere, pentru a destinde publicul și pentru a crea o atmosferă relaxantă, categoria aceasta a fost bine-venită ca deschizătoare a serii.

Categoriile, în ordine prezentării lor:

  •   Desene animate : Madagascar:Escape to Africa, Wall-E, The princess and the frog, The Simpsons Movie, Ratatoille etc.
  • Drame : 12 Angry Men, The Shawshank Redemption, Se7en, Crash, Cidade de Deus(City of God), A Clockwork Orange etc.

După categoria dramelor, Gorgan ne-a spus că bărbatul are dragoste pentru pistol, pentru calul său și mai apoi pentru femeie.

Desigur că a urmat categoria trailerelor:

  • Western: True Grit, desperado, Wild Wild West, The Good, The Bad and The Ugly. Publicul cinefil a aplaudat acest film, dar și altele consacrate și bine-cunoscute de aproape toată lumea.

După aplauzele publicului, au urmat altele pentru momentul lui Mihai de stand-up comedy.

Deși la începutul momentului său, lumea era cam sceptică, pe parcurs, Mihai a strâns câteva aplauze, având pe alocuri momente amuzante. El i-a sfătuit pe bărbați să nu meargă la prima întânire cu o fată la cinema, din mai multe motive:nu ai ce face/ ce vorbi, ca să o impresionezi, o duci la un film romantic și pe bărbați îi plictisește, apoi trebuie să o duci și la un suc. Prea multe lucruri, nu credeți?

El a vorbit despre discuția cu controlorul de bilete, după ce ai luat amendă în autobus, acesta fiind un moment comic, deoarece foarte mulți studenți s-au aflat măcar o dată în această situație.

Alte subiecte abordate au fost: bărbații, femeile și documentarele despre animale, dar din cauza emoțiilor, el a spus că și-a uitat jumătate din programul pregătit.

După acest moment au urmat trailerele la

  • Comedii:  Paul, Zombieland, Death at a funeral, Tropic Thunder etc.

Cei de la Două Minute au pregătit un moment special pentru bărbați: un fimuleț cu Pamela Anderson, dar și trailere la câteva dintre filmele în care joacă aceasta.

După aceste trailere cu blonde și silicoane, Tudor Hossu, coordonatorul proiectului, a urcat pe scenă pentru a anunța câștigătorii concursului.

Concursul a constat în crearea unui trailer la un film alb-negru care nu are trailer, fiind o misiune destul de grea pentru participanți. Concursul a avut 6 participanți, dintre care 3 au câștigat bani, iar ceilalți vouchere pentru consumație in Corvinus Pub.

Locul 3: Ionuț Marchisfilmul (click pe linkuri pentru a le vizualiza) Lumberjack.(100 lei)

Locul 2: Paul Bucovesan-filmul  The great dictator.(200 lei)

Locul 1: Radu Gaciu-filmul Moromeții.(300 lei)

Aceste trailere realizate de concurenți au fost reușite și interesante, meritând toate aplauzele!

Iar după un concurs, publicul merita și un moment muzical, care a fost asigurat de un DJ.

Trailerele la filmele

  • Science fiction nu au lipsit din peisajul trailerelor: Alice in Wonderland, District 9, Star Trek, Star Wars, Terminator 2, Matrix șa.
  • Filme documentare și motivaționale: The pursuit of happiness, Religulous, Peace through Music, Peaceful Warrior etc.
  • Trailere românești: A fost sau nu a fost, Amintiri din epoca de aur, Nunta in basarabia, Moartea domnului Lăzarescu, La bani, la cap, la oase, California Dreaming, Filantropica, Bună, ce faci?

Un alt moment muzical hip-hop a urmat și pe scenă a venit și Cumicu, un rapper cunoscut de amatorii genului.

O altă categorie prezentată:

  • Badass movies: Machete, Training Day, Inglorious Bastards, Crank, Pulp Fiction etc.

Ultimele două categorii prezentate au fost  Upcoming (filmele pe care urmează să apară) și trailere la jocuri pe calculator.

Cu berea în mână și cam amețit, Gorgan a prezentat omagiul adus marelui regizor Martin Scorsese, acesta constând în trailere și momente din filmele sale.

Noaptea Dependenților de Trailere a însemnat: voie bună, bere ieftină, popcorn gratis, multe trailere, muzică, umor, lume faină.

Iar faptul că lumea a rămas în proporție de 70% până la finalul evenimentul, demonstrează multe lucruri.

Felicitări organizatorilor și asteptăm ediția următoare din cinematograf!

Fotografii gasiti aici Flip Flop

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0qqUS8XlKZw]

1 thought on “Noaptea Dependenților de Trailere „Pentru că lungimea nu contează””

  1. Pingback: Cluj Arena rocks! « A WordPress site with a hat and a guitar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.