Skip to content

Frumusețea lucrurilor mărunte: Festivalul Luminii

Nu scriu des pe blog, știu lucrul acesta, dar asta nu înseamnă că nu am ce să scriu, ci doar că uneori nu găsesc timpul necesar să scriu pentru că este o perioadă foarte agitată pentru mine: trebuie să scriu lucrarea de licență, am proiecte, examene și trebuie să mă concentrez și pentru locul de muncă.

Alex dima vernisaj

Foto: Vlad Cupșa

Pe lângă astea, este o perioadă minunată în Cluj-Napoca, dar și în Sibiu, plină cu evenimente la care aș vrea să ajung. Din păcate, nu o să am cum să ajung la toate..

Zilele trecute am mers la vernisajul expoziției foto a lui Alex Dima– Macro- unde am văzut câteva dintre fotografiile lui Alex pe care le văzusem pe blog, dar și altele foarte faine cu diverse insecte fotografiate în detaliu. Așa am văzut o muscă care zâmbește, viespea care l-a înțepat, tânțar ș.a.

În cadrul Photo Romania Festival am mai fost la concertul Anne și byron, care mi-au plăcut foarte mult, Pe byron îi admir și le văd progresul și maturitatea muzicală de care dau dovadă. În Grădina Boema a fost și Ada Milea la concertul byron. Zâmbetul ei a fost foarte sincer în momentul în care Dan a anunța că o cânte una dintre melodiile ei. Știam că urma Granița-n raniță. A zâmbit toată piesa, iar eu i-am aplaudat pe toți.

Festivalul Luminii 2013 Cluj110

Festivalul Luminii

Ieri o prietenă mi-a reamintit că este Festivalul Luminii așa că am chemat mai multe prietene la o plimbare scurtă printre luminile din Parcul Babeș. Mai devreme m-am întors de la Festivalul Luminii care s-a desfășurat în Parcul Babeș, Cluj-Napoca, tot cu tradiționalul slogan ”Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte”.

Poate că eu deseori văd dincolo de ceea ce văd alți oameni, poate că eu mereu încerc să văd frumosul din lucruri, dar chiar cred că am avut nevoie să merg la Festivalul Luminii pentru a mă relaxa. Am văzut copii, tineri și adulți, voluntari de toate vârstele și membri ai Organizației Naționale “CERCETAȘII ROMÂNIEI” simtindu-se bine, plimbându-se în întuneric în parc, ghidați doar de „gulguțele” cu lumânări.

Festivalul Luminii 2013 Cluj118O surpriză plăcută pentru mine au fost fotografiile expuse care erau luminate doar de lumânări, de gulguțe și toată lumea încerca să vadă fotografiile expuse, care erau foarte faine.

Deși parcul era întunecat, oamenii se plimbau relaxați și parcă au mai uitat de probleme, lăsând puțin loc lucrurilor mărunte care ne fac fericiți. Festivalul Luminii este o idee foarte, foarte bună și până nu mergi o dată nu prea înțelegi care e treaba.

Festivalul Luminii 2013 Cluj112

Cercetașii au realizat un eveniment reușit

Evident că am găsit și trei băieți care cântau și cu care am fredonat câteva melodii, alături de oamenii care i-au aplaudat sincer. Meritau!

Festivalul Luminii 2013 Cluj129Nu am făcut multe fotografii și nici nu sunt perfecte. Doream mai mult să mă bucur de noaptea asta perfectă în parc.

Pentru că frumusețea lucrurilor mărunte nu o găsești în fiecare zi, în mall, mergând cu mașina, cumpărând un lucru scump fără valoare sau nefiind sincer.

O găsești exact în lucrurile mici, poate ieftine, vesele și adevărate care te fac pe tine fericit. Și nu uita să faci din când în când lucruri frumoase care te fac fericit pe tine și pe cei din jur! 🙂

2 thoughts on “Frumusețea lucrurilor mărunte: Festivalul Luminii”

    1. Eu am vrut neaparat să merg puțin pentru că este atât de aproape de mine și voiam să văd cum este amenajat etc.
      A fost foarte fain și abia aștept să mai merg. E altceva. Merită să mergi. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.