Skip to content

Familiile olimpice se întrec în Sibiu

Zilele trecute am primit o invitație pe Facebook la un eveniment care mi s-a părut foarte fain pentru sibieni: un concurs numit Family Olympics care se desfășoară în unul dintre cele mai frumoase și potrivite locuri pentru așa ceva, adică în Parcul Sub Arini 🙂 

Family Olympics este un eveniment care se desfașoară  în 10 orase din țară și ceea ce e interesant e că sunt cuprinse jocuri si concursuri sportive pentru familii, copii si tineri.

Pe lângă distracție și premii, evenimentul are și o cauză socială: lupta împotriva abandonului școlar , în primul rând prin achiziționarea ghiozdanelor pentru ca acei copii să meargă la școală, ghiozdanul fiind un element important pentru un elev. (detalii mai multe)

Nu știu dacă au mai organizat lucruri de genul cei de la Dolce Sport, evenimentul face parte din programul national Miscarea face bine și mi se pare foarte frumoasă inițiativa, este nevoie de așa ceva și îmi pare bine că încep tot mai des să apară campanii pro mișcare: cu biciclete, alergat, concursuri diverse.

Așa da. Măcar vara, că iarna greu mai scoți lumea și la un vin fiert în oraș.

Să revin la evenimentul acesta.

Family Olimpics  se desfășoară azi și mâine (14-15 iulie) și evident că eu chiar nu am noroc și plec de acasă tot când se întâmplă ceva în oraș. De acum înainte trebuie să îmi planific mai bine escapadele acasă.

Concursurile vor fi impărțite pe trei zone (am o singură întrebare: de ce zonele și evenimentul sunt denumite în limba engleză? Ar fi sunat bine și Familia Olimpică, Olimpicii Familiei, zona pentru copii 🙂 )

Zona family: ștafeta in saci, ștafeta cu baloane, badminton pentru familii, minigolf target pentru familii, ski race pentru familii.

Zona action: yo-yo shake echipe, triangle tag, badminton, basket, tir cu arcul, fotbal.

Zona kids: minigolf pentru copii, minibasket pentru copii.

Aici v-am pus și harta ca să vedeți mai bine despre ce este vorba

Duminică, 15 iulie, evenimente vor avea loc de la 10.00-11.30 și de la 12.00-13.30.

Ce să și faci duminica frumos în familie?

Ți-am răspuns.  Mergeți cu toții mâine în Parcul Sub Arini și simțiți-vă bine, vă jucați, participați la concursuri care sigur vor fi foarte distractive, puteți să mergeți și cu prietenii voștri de familie și ziua va începe super 🙂

Eu niciodată nu am participat cu familia mea la vreun concurs, nu pentru că nu am fi vrut, dar nu am avut ocazia. Măcar mergeți să vedeți cum se distrează ceilalți și poate așa vă convingeți că merită și participați următoarea dată.

Așa că: be a family guy and have fun!

PS: Felicitări organizatorilor și aștept să citesc cum s-a desfășurat, deoarece nu pot fi acolo.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=koGoQjXuovY]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.