Skip to content

Cu copiii la festivaluri si concerte

Iubesc concertele și festivalurile. Mi-am dat seama că îmi place înghesiuala, nu imi place liniștea, ci foarte rar am nevoie de liniște după zile prea nebune și agitate.

Îmi place să merg la festivaluri și să cunosc oameni, să fac fotografii, să mă distrez.

Dar cel mai mult imi place când văd oameni deschiși la minte care se simt bine și uită de stereotipuri.

Îmi place când văd părinți și oameni mai în vârstă care nu uită să se simtă bine. Care merg la un concert dacă își doresc să o facă. Oameni care se duc cu nepoții sau cu copiii, acele persoane care se înțeleg bine cu tineretul, care se adaptează vremurilor, care știu că și ei au fost tineri și continuă să trăiască tineri. Cu spiritul.

Așa că vreau să vă spun că imi place să văd copii la  manifestări de genul acesta. Așa ei se învață de mici cu anumite lucruri de care sunt feriți de când sunt mici.

Mulți copii nu sunt lăsați nicăieri și nu experimentează, nu văd cum e lumea reală. Stau ținuți într-o carapace vitruală a părinților și când se  eliberează fac numai prostii, sunt imaturi și nu înțeleg cum se descurcă alții și suferă.

Lăsați-i să vadă ce și cum. E normal să doriți să îi feriți de lucruri rele, e  normal să nu vreți ca ei să facă prostiile pe care le-ați făcut voi sau pe care le fac alții, dar unele lucruri nu pot fi evitate.

Am început să păstrez fotografii cu copii pe care ii văd  la festivalurile/ concertele la care mai merg.

Am inceput să fac asta din vara asta și voi continua. Cu câțiva dintre părinți am și vorbit. Cei de mai jos sunt din CLuj și mi-au povestit că vine deja de câțiva ani cu fetița și că îi place foarte mult. Nu pot să uit ce frumos vorbeau unii cu ceilalți și cum mi-a spus mama:

Faceți copii. E minunat!

Probabil că unii dintre voi nu sunteți de acord cu acest lucru și veți spune: Ce prostie, nu o să îi las să meargă nicăieri. Dacă pățesc ceva?

Sau veți spune că le luați copilăria sau că de ce să îi duci la rockeri turbați. Ei bine, nu este chiar așa. Fiecare lucru are consecintele lui.

Dacă mergi la festivaluri cu ei, nu înseamnă că trebuie să îi duci să stea cu urechile aproape de boxe sau in fum și nici nu înseamnă  că vor păți ceva rău.

Da, lumea se mai imbată, se droghează, oamenii sar și se distrează, dar asta nu înseamnă că ei vor păți ceva. De obicei toată lumea are o grijă mai mare dacă sunt copii.

Personal, nu am văzut niciodată vreun copil pățind  ceva la festivaluri.

Aș putea să mai aduc argumente și contraargumente, dar le aștept de la voi.

Eu sper că dacă voi avea copii voi avea energia necesară, prietenii mei și spiritul tânăr. Și așa trebuie să fie, fac tot posibilul.

Păreri? Experiențe? 🙂

[slideshow]

4 thoughts on “Cu copiii la festivaluri si concerte”

  1. Eu am fost cu nepotu’ de 10 ani la concertul Iris 35 de ani. Bine, era insotit si de parinti dar eu am insistat sa-l ia. L-am si catarat undeva sus, pe platforma unei camere de filmat, si totul a fost OK. I-a placut, a dansat, a cantat, si a prins drag de Iris. Fi-miu are doar 4 ani, dar se pregateste…

    1. Foarte frumos. Si tata m-a dus la Compact si la o trupa veche din Sibiu- Riff si inca nu am uitat cum a fost, parca a fost ieri.
      Este foarte important, parerea mea, sa aiba o cultura muzicala si asta se formeaza inca de mic copil 🙂 Sa ii duci unde mai poti, o sa aprecieze mult.

      1. Riff a fost prima trupa rock pe care am vazut-o intr-un concert, iar a doua zi am fost la un concert Compact. Se intampla prin anii ’80 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.