Skip to content

byron: muzică bună, românească (1)

byron1În majoritatatea timpului aud cum spune lumea că în România nu avem muzică bună. Eu zic că avem muzică bună, dar nu se aude peste tot: radio-urile nu o promovează, TV-ul nici atât și singura soluție este să o căutăm noi sau să acordăm o șansă trupelor.

Mă gândeam să prezint în fiecare săptâmână o formație românească care îmi place mult și care merită mai multă atenție.

Astăzi încep cu byron.

byron (cu literă mică) este una dintre formațiile mele de suflet din România. Îi admir foarte mult, le ascult muzica și le văd progresul care nu poate să treacă neobservat.

Sunt artiști sinceri, artiști care sunt aproape de publicul lor și sunt deschiși, glumeți, carismatici.

Privește fotografia pe care am făcut-o ieri la Cărturești. Despre sinceritatea de pe figura lui Dan vorbesc.

byron

Prima oară când am ascultat byron eram in liceu și ascultam des piesa Blow up my tears.

byron au lansat de curând un album bilingv: 30 second of fame / 30 de secunde de faimă. Melodia la care au lansat și videoclip este aceasta. Pe canalul lor de Youtube găsești și varianta în engleză, dar de data asta îmi place mai mult cea în română.

http://www.youtube.com/watch?v=wPi3tB6zmaM/

Recomand formația pentru că fac ceva diferit față de piața muzicală din România. Ei fac ceea ce le place, produc muzică cu suflet, nu muzică de un sezon. Dan ne spunea ieri că s-a inchis câteva săptămâni în casă ca să scrie muzică, iar acum au material pentru încă 2 albume.

Trebuie să imi cumpăr și eu ultimul album. Din melodiile lansate se simte o maturitate muzicală foarte faină și sunt foarte mândră de ei. Nici nu știți ce zâmbet larg aveam ieri când ne-au (în)cântat cu 2 melodii la conferința de la Cărturești.

Recomand un concert byron, dar luați și o „mostră” live. Vouă vă place formația byron? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.