Skip to content

Dar cu pianistul cine dansează?

Asociaţia Culturală “BIS” a prezentat weekendul acesta la Sibiu a doua ediţie a festivalului maraton “25 de ore de teatru non-stop”.

Acţiunea a fost un omagiu adus Zilei Mondiale a Teatrului- 27 martie, eveniment serbat pe intreg mapamondul din anul 1961, anul instituirii sale.

Bogdan Sărătean

Bogdan Sărătean

La prima ediţie nu am fost deoarece eram în Cluj şi, ca de obicei, am pierdut momentele în care sunt evenimente faine şi interesante în Sibiu.

Dar anul ăsta am ajuns la fix acasă şi am ajuns la fix pe blogul lui Rareş pentru că am câştigat o invitaţie la spectacolul Dar cu pianistul cine dansează? Normal că m-am tras în chip cu ei:  Cipi și Rareş.

Aşa că am luat-o pe verişoara mea şi am mers la un spectacol de dans îmbinat cu teatru, care a durat o oră şi a fost perfect.

Perfect din punct de vedere al duratei şi al spectacolului propriu-zis, deoarece nici nu am avut timp să ne plictisim şi să avem perioade în care să căscăm sau să ne gândim la altceva, ba chiar eu mă miram că s-a terminat aşa repede.

Dar cu pianistul cine dansează? este un spectacol despre căutarea fericirii, jucat de doi dansatori şi un pianist care stă în permanenţă la pian şi cântă, astfel că este ca un dialog între 3 oameni.

Mi s-a părut un spectacol foarte expresiv şi cu un subiect interesant, pe care nu l-am mai văzut abordat sub forma asta şi care s-a terminat cam cum mă aşteptam, fiind un spectacol despre dorința de a fi iubit si înțeles.

Mi-a plăcut foarte mult cum dansau Tünde Baczó și Alin State, deoarece efectuau unele mișcări grele și se sincronizau extrem de bine, fiind și buni actori care erau foarte expresivi.

Așadar un spectacol despre iubirea dintre doi oameni, iar apoi intervine un pianist. Oare  cu cine rămâne fata? Din fotografiile de mai jos veți vedea, ba chiar din prima. 😉

În cadrul festivalului au participat personalităţi de marcă ale scenei româneşti, precum Dan Puric sau Horaţiu Mălăele și m-am întâlnit acolo cu câțiva bloggeri sibieni, puțini la număr, ce-i drept- puțini da buni!

Dar a meritat întârzierea de jumătate de oră.

A da, să nu uit de super cravata lui Cipi:

Dar cu pianistul cine dansează?

Cu: Tünde Baczó, Alin State, Tibor Cári
Regia si coregrafia: Tünde Baczó
Muzica: Tibor Cári
Scenografia: Vladimir Turturica
Light Design : Constantin Nae Tanase

Felicitări organizatorilor festivalului și le doresc să aibă cât mai multe inițiative incununate de succes!

Felicitări și actorilor și tuturor oamenilor care au participat la organizare și au făcut ceva frumos!

Respir teatru!

PS: În curând o să vină  Florin Piersic la Sibiu.

Meow Gallery: The gallery is empty.

 

2 thoughts on “Dar cu pianistul cine dansează?”

  1. multumim de ganduri. multumim de fotografii. spectacolul ilustrat mai sus a inceput intr-adevar cu intarziere. Gurile rele nu s-au dat inapoi de la a mentiona acest lucru si numai acest lucru (chiar daca aveau o invitatie gratuita, castigata…). Ideea este ca la ora 17.00, pe scena salii Thalia a inceput o conferinta extraordinara DAN PURIC, care era programata sa dureze 2 ore. Ei bine, din pricina comunicarii excelente cu sala, si a publicului de calitate pe care evenimentul l-a avut, DAN PURIC a conferentiat 3 ORE SI JUMATATE. Sala a fost incantata, fermecata…ar fi fost absurd sa il intrerupem, cred eu…si ptr ca spectacolul de teatru dans avea totusi anumite pretentii tehnice, am fost obligati sa intarziem inceperea lui cu aproape jumatate de ora. In concluzie, iti multumim ptr fotografii si ptr gandurile frumoase. Mentiunea de mai sus am facut-o ptr ca anumiti bloggeri (de fapt unul singur), a fost ATAAAAT de ofuscat si de deranjat ca spectacolul a intarziat, incat nu si-a revenit nici in ziua de azi, si a hotarat sa ne improaste pe diverse site-uri cu vorbe “frumoase”…ce frumoasa pare viata mereu ! BIS

    1. Stiam de ce s-a intarziat, stiam ca este vorba de Dan Puric care nu se mai satura sa vorbeasca cu publicul 🙂 dar nu am considerat asta o mare problema. Chiar ma bucur ca a avut un public fain cu care a comunicat bine. Era pacat daca nu avea cu cine si se termina mai repede de 2 ore momentul lui.

      Per total, intarzierea nu m-a derajat, dupa cum vedeti ca nu am accentuat pe asta, este irelevant de data asta. Spectacolul a meritat si asta ne interesa, pe noi ca public.
      Succes in continuare si asteptam urmatoarele evenimente! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.